ericsson-m2m
IT

Ericssonova rešenja za prenos UHDTV sadržaja

Kako se zahtevi korisnika za sadržajem visoke rezolucije stalno povećavaju, proizvođači su krenuli sa predstavljanjem modela televizora sa podrškom za novi Ultra High Definition (UHDTV) format. Na seminaru Evropske radiodifuzne unije (EBU), kompanija Ericsson predstavila je rešenja nove generacije za distribuciju UHDTV sadržaja koja su idealna za prenose sportskih dešavanja uživo kao i drugog dinamičnog video sadržaja.

ericsson

Centralni deo ovog UHDTV rešenja je Simulsync tehnologija sinhornizacije levog i desnog kanala kod 3D fidova. U ovom slučaju UHDTV 4Kp25 fid je podeljen na četiri 1080p25 kvadranta, sinhrono enkodovani i distribuirani u MPEG-4 AVC formatu. Takođe, tokom seminara Ericsson je predstavio MPEG-4 AVC 4:2:2 10 bit sistem koji omogućava 4Kp50 distribuciju sadržaja.

Ericsson je više puta sarađivao sa EBU-om na prenosima Olimpijskih igara u Pekingu i Londonu, Tur De Fransa kao i teniskih turnira poput Roland Garosa i Vimbldona.

Uporedo sa prezentacijom UHDTV rešenja, Ericsson je predstavio svoje novo Broadcast Services business odeljenje koje je izgrađeno na dugogodišnjoj ekspertizi, koju kompanija Ericsson poseduje na ovom polju, kao i iskustvu Technicolorovog Broadcast Services odeljenja koje je Ericsson kupio prošle godine.

Kao potvrdu napora i dobrih rešenja u domenu distribucije TV sadržaja, kompanija Ericsson dobila je značajnu nagradu u kategoriji “Best Cloud or CDN Service Delivery” koja se dodeljuje na prestižnoj manifestaciji TV Connect Industry Awards.

Leave a Reply