IT

Računar DESK A109Obradović poželeo uspešan početak akademske godine na ETF-u

Ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Žarko Obradović poželeo je danas studentima prve godine Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu uspešan početak akademske godine i poručio im da su izabrali najbolji i najteži fakultet.

Obradović je na svečanom prvom času, održanom u punom amfiteatru ETF-a, rekao da taj fakultet upisuju najuspešniji srednjoškolci, ali da će dužina studiranja zavisiti isključivo od uloženog truda i rada studenata, kao i od njihove upornosti.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Miodrag Popović istakao je da je taj fakultet ugledna univerzitetska ustanova koja je u decembru prošle godine obeležila 60 godina postojanja, i naveo da je diploma tog fakulteta cenjena.

On je poručio studentima da svoje obaveze ispunjavaju na vreme, i ukazao na to da treba da uče principe, a ne detalje, jer će tako postati dobri inženjeri.

Prema njegovim rečima, u skladu sa tradicijom, ta ustanova novčano će nagraditi najbolje kandidate na prijemnom ispitu iz matematike, informatike i fizike dodelom bonova za kupovinu udžbenika za prvu godinu studija.

Popović je precizirao da na tom fakultetu radi 85 nastavnika, više od 70 saradnika i približno 80 osoba u administrativno-tehničkoj službi, i dodao da je na ovom fakultetu do sada diplomiralo 17.500 studenata, više od 2.000 završilo je magistarske studije, a 570 i doktorske studije.

Leave a Reply