euprava

Predstavnici korejskog instituta za razvoj informacionog društva u poseti Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, predvođeni državnim sekretarom Tatjanom Matić, primili su juče predstavnike korejskog instituta za razvoj informacionog društva (KISDI).

Jučerašnji sastanak predstavlja početak višemesečne projektne saradnje između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva nauke, informacionog društva i budućeg planiranja Republike Koreje. Cilj ove saradnje je obezbeđivanje preporuka i smernica o primeni mobilne širokopojasne mreže u Srbiji. Projekat će se realizovati u tri faze i trajaće do novembra 2014. godine. U međuvremenu, predstavnici KISIDI u saradnji sa stručnjacima iz Srbije iz oblasti telekomunikacija, uradiće analizu okruženja i preduslova tržišta, definisati odgovorne aktere i doneti strategiju.

informaciono drustvo

Gospodin In-Soo KANG, viši naučni saradnik, istakao je da je Koreja jedna od vodećih svetskih zemalja u polju IKT-a, čiji je uspeh prepoznat od strane mnogih zemalja, a da je KISDI igrao vodeću ulogu u razvoju IKT sektora u Koreji.

Tatjana Matić je izjavila da  ceni podršku korejskih kolega, kao i želju da se kroz podelu znanja i iskustva ostvari zajednički cilj, a to je globalni prosperitet i širenje digitalnih mogućnosti.

One thought on “Predstavnici korejskog instituta za razvoj informacionog društva u poseti Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    “Cilj ove saradnje je obezbeđivanje preporuka i smernica o primeni mobilne širokopojasne mreže u Srbiji. Projekat će se realizovati u tri faze i trajaće do novembra 2014. godine. U međuvremenu, predstavnici KISIDI u saradnji sa stručnjacima iz Srbije iz oblasti telekomunikacija, uradiće analizu okruženja i preduslova tržišta, definisati odgovorne aktere i doneti strategiju”, pise u gornjem tekstu.

    Javna rasprava o Nacrtu strategije razvoja širokopojasnih mreža i servisa u Republici Srbiji do 2016. godine trajala je do 5. decembra 2013. godine, ali komentare i sugestije u vezi sa predmetom ove javne rasprave nisu objavljeni, niti je sama Strategija do danas deoneta.

    Slicno, tek 30.05.2014.godine su Завршене јавне консултације о нацрту Правилника о утврђивању плана расподеле радио-фреквенција за рад у фреквенцијским опсезима 791-821/832-862 MHz.

    Zasto je onda potrebno da predstavnici KISIDI u saradnji sa stručnjacima iz Srbije iz oblasti telekomunikacija, urade, navrat – nanos, analizu okruženja i preduslova tržišta, definisu odgovorne aktere i donesu strategiju?

Leave a Reply