euprava

Predstavnici regionalne kancelarije Kartverket-a iz Hamara u RGZ-u

Delegacija Norveškog zavoda za kartografiju „Kartverket“ iz regionalne kancelarije Hamar posetila je Republički geodetski zavod .

Direktor RGZ-a Zoran Krejović i pomoćnici direktora Miljana Kuzmanović Kostić, Nadežda Matić i Saša Đurović poželeli su dobrodošlicu kolegama iz Norveške. Posebno su naglasili zahvalnost Kraljevini Norveškoj na dugogodišnjoj donatorskoj podršci Republičkom geodetskom zavodu.

Za 17 članova delegacije, koju je predvodio načelnik regionalne kancelarije Hakon Dasnes, organizovana je poseta Sektoru za kartografiju i topografiju. Prezentovane su aktivnosti na IGIS projektu i demonstriran način rada i organizacija poslovnih procesa. Kolege iz Norveške zadržale su se u diskusiji sa našim stručnjacima.

rgz igis

Načelnik odeljenja geografske infrastrukture u Kartverket-u Kare Širšejde bio je veoma zadovoljan što su učesnici ovog studijskog putovanja posetili i digitalni arhiv RGZ-a, s obzirom na značajan doprinos Norveške u razvoju kapaciteta digitalnog arhiva. Gostima je posebno bilo interesantno da vide film o razvoju digitalnog arhiva, ali i foto stolove koji su posebno dizajnirani u RGZ-u kako bi odgovorili na specificne zahteve skeniranja arhivske građe.

Zaposleni u regionalnoj kancelariji Kartverketa u Hamaru doputovali su u Beograd u okviru tradicionalnog studijskog putovanja koje organizuju svake druge godine, a čiji je cilj druženje sa kolegama u drugim zemljama i upoznavanje sa njihovim radom i metodama koje primenjuju. Prethodnih godina posetili su Rim i Barselonu, a ove godine su se, birajući između Rejkjavika i Beograda, opredelili za naš grad i posetu Republičkom geodetskom zavodu.

Leave a Reply