euprava

Reforma Poreske uprave omogućila je e-poslovanju brži proboj u srpsku privredu

Prilagođavajući se reformi Poreske uprave Republike Srbije srpska preduzeća upoznavaju prednosti elektronskog poslovanja i počinju koristiti napredne mrežne alate.

Preduzeće SAOP, jedno od vodećih provajdera softver opreme u regionu, organizuje seminare za obuku pomoću kojih želi poslovnu javnost Srbije obavestiti o promenama u zakonodavstvu na području plata, PDV-a i elektronske predaje izveštaja Poreskoj upravi.

saop

Učesnici seminara pored zakonodavnih promena upoznavaju i koristi e-poslovanja u programima miniMAX i iCenter. Kako izveštava preduzeće SAOP preduzetnici se interesuju za e-poslovanje pre svega zbog obaveza predaje poslovnih izveštaja poreskoj upravi, vrlo brzo ih oduševi produktivnost mrežnih programa kao što je miniMAX, jer mrežne tehnologije omogućavaju poslovanje sa nižim troškovima. Dodatan dokaz za popularnost mrežnih alata su prodajni uspesi preduzeća SAOP, koje je u prošlom polugodištu povećalo prodaju svog mrežnog programa za čak 300 %.

SAOP je provajder poslovne softver opreme, koji pravovremeno obezbedjuje promene zakonodavstva u svojim poslovnim programima. „SAOP-ova prednost na tržištu regiona je, da pored poslovnih programskih rešenja nudi i sadržaj. Korisnici to cene, jer su svesni da im omogućavamo maksimalnu vrednost njihovih investicija u naše poslovne programe,“ rekao je Sandi Boršo, direktor SAOP d.o.o. u Srbiji.

Seminari su besplatni, održavaju se u svim većim gradovima po Srbiji: Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, Čačku, Kraljevu, Novom Pazaru, Zrenjaninu, Subotici,…

Preduzeće SAOP je u Srbiji praktično jedini provajder softver opreme, koji sprovodi obrazovanja aktuelnih zakonodavnih poslovnih sadržaja. „Time, što predstavljamo preduzećima kredibilan izvor znanja o poreskom i privrednom zakonodavstvu te istovremeno obezbeđujemo sve koristi e-poslovanja, napravili smo velik korak unapred, što potvrđuje i mnogobrojno učešće na seminarima,“ istekao je Boršo. U Srbiji je učestvovalo u poslednjem obrazovnom ciklusu više od 500 preduzeća.

SAOP je za korisnike programa iCenter i miniMAX već obezbedio podršku poslednjih promena zakonodavstva, kao što su elektronsko dostavljanje obračuna plata, pre toga su svojim korisnicima omogućili i elektronsko dostavljanje poreza na dodatu vrednost, koje bi trebalo da bude obaveza u Srbiji od 1. 7. 2014.

Leave a Reply