euprava

Uskoro na Portalu eUprava javne rasprave i plaćanje karticama

Plaćanje platnim karticama preko Portala eUprava trebalo bi da zaživi u naredna tri meseca, izjavio je danas direktor Uprave za Digitalnu agendu Dušan Stojanović.

Na predstavljanju novog modula na Portalu eUprava u Palati Srbije, on je rekao da je namera da se omogući elektronsko plaćanje sa tri programa kartica, nacionalnom Dina karticom i međunarodnim karticama Viza (Visa) i Master (MasterCard).

Želja je da se, kako je rekao Stojanović, preko portala eUprava ponudi zaokružena elektronska usluga državnih organa, jer po njegovim rečima usluga nije potpuna ukoliko za nju morate da idete na šalter radi uplate.

eUprava-javne-rasprave

On je dodao da je u toku testiranje i plaćanja usluga države preko mobilne aplikacije “Platimo”.

Stojanović je istakao da se pored postojećih usluga na Portalu, kao što je zakazivanje termina za izradu lične karte i pasoša, i obnavljanja vozačke dozvole, razvijaju i nove koje trebalo da olakšaju građanima korišćenje usluga državnih organa.

Jedna od novih usluga koja se ravija je, kako je istakao, servis koji će omogućiti trudnicama da od kuće podnesu sva dokumenta koja su im potrebna za dobijanje nadoknade.

Na skupu u Palati Srbije, Uprava za digitalnu agendu je predstavnicima državne uprave i nevladinog sektora, prezentovala unapređeni modul za elektronske javne rasprave na portalu E-uprava i smernice za izgradnju veb prezentacija organa državne uprave.

One thought on “Uskoro na Portalu eUprava javne rasprave i plaćanje karticama

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Umesto komentara – dopis:

  MINISTARSTVO SPOLJNE I UNUTRASNJE TRGOVINE I TELEKOMUNIKACIJA

  UPRAVA ZA DIGITALNU AGENDU

  MINISTARSTVO PRAVDE I DRZAVNE UPRAVE

  “Uskoro javne rasprave i plaćanje karticama na Portalu eUprava”

  http://mtt.gov.rs/vesti/uskoro-javne-rasprave-i-placanje-karticama-na-euprava/?lang=lat

  Postovane dame i gospodo,

  Na kraju gore navedenog saopstenja pise i sledece:

  “Na skupu u Palati Srbije, Uprava za digitalnu agendu je predstavnicima državne uprave i nevladinog sektora, prezentovala unapređeni modul za elektronske javne rasprave na portalu E-uprava … .

  “’Što se nas tiče javne rasprave preko E-uprave mogu odmah da počnu, a na ministarstvima je da se odluče da li će to raditi preko tog portala ili samo putem svog sajta’, rekao je Stojanović.”

  Iznad reci direktora Stojanovica prikazano je, radi ilustracije, i ovo: http://mtt.gov.rs/wp-content/uploads/2014/04/eUprava-javne-rasprave.jpg?lang=lat. Da li je to unapređeni modul za elektronske javne rasprave na portalu E-uprava?

  Interesantno je da o ovom dogadjaju nema ni reci u rubrici “Vesti” na internet stranici Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, iako je na inicijativu ove kancelarije na kraju clana 41. Poslovnik Vlade uneta odredba koja glasi:

  “Predlagač je dužan da izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi objavi na svojoj internet stranici i portalu e-uprave najkasnije u roku od 15 dana od dana okončanja javne rasprave.”

  Iskreno,
  Dejan Popovic

  Beograd, 5. april 2014.

Leave a Reply