Događaji · IT

Extreme na skupu privrednika u Briselu

Sredinom juna ove godine u Briselu, održan je 4. godišnji skup preduzetnika, na kojem je svog predstavnika imala i firma Extreme. Skup je bio posvećen pružanju podrške ubrzanom rastu preduzetnika i kompanija širom Evrope, kroz jačanje njihove konkurentnosti, pre svega na polju inovacija.Kao jedan od glavnih oganizatora ovog skupa izdvaja se VFI (Voices for Innovation), svetska zajednica lidera u poslovanju, IT profesionalaca, korisnika i akademskih ustanova posvećenih podržavanju usvojenih javnih strategija koje promovišu inovativnost, poslovni uspeh i ekonomski razvitak.

Članovi ove zajednice imaju mogućnost da budu u toku sa diskusijama oko ključnih pitanja koja utiču na IT biznis, na svetskom, evropskom i lokalnom nivou. Više od 50 članova ove inicijative, uglavnom iz Centralne i Istočne Evrope, među kojima i g. Alan Albulj, direktor firme Extreme, imali su priliku da učestvuje radu ovog veoma sadržajnog i podsticajnog skupa.

Pored otvorene diskusije sa članovima Evropskog parlamenta i glavnog predavanja 4. godišnjeg sajma preduzetništva, simbolično nazvanog „From Start-Up to Star“ (od osnivanja firme do zvezda), učesnici skupa su imali prilike da u sastanku i razgovoru sa g. Jean-Philippe Courtoisom, predsednikom Microsoft International dobiju više informacija od značaja za razvoj lokalnog biznisa, kao i mogućnostima uključivanja u kreiranje i unapređivanje poslovne klime kroz rad na regulativama i strategijama koje promovišu inovativnost, upotrebu tehnologija i zaštitu prava intelektualne svojine.

Prema oceni g. Albulja, otvoreni kanali komunikacije i razmena iskustava, kao i ideje za jačanje preduzetničkog duha, nesumnjivo će pružiti snažan podsticaj u budućem radu firme Extreme.

Leave a Reply