IT

F-Secure Mobile Security 5 donosi modul za zaštitu u slučaju krađe uređaja

F-Secure je objavio novu verziju svog rešenja za zaštitu pametnih telefona, Mobile Security 5, u koji su implementirane napredne funkcije koje onemogućavaju korišćenje telefona i zloupotrebu podataka na njemu u slučaju krađe uređaja.

Naime, u savremeno doba pametni telefoni predstavljaju personalne računare u pravom smislu tog izraza – u njima čuvamo poruke i slike nama bliskih ljudi, njihove telefone i  adrese, email-ove i druge važne podatke. Osim toga, pametni telefoni su postali sastavni deo poslovnih mreža kroz upotrebu VPN-ova i push-email rešenja, na njima čuvamo detalje o bankovnim računima i poslovnim projektima, pa se shodno tome javlja i potreba za odgovarajućim nivoom zaštite.

F-Secure Mobile Security 5 sadrži funkcije koje korisnicima omogućavaju da potpuno bezbrižno iskoriste sav potencijal svojih pametnih telefona, znajući da njihovi podaci neće dospeti u pogrešne ruke čak i u slučaju krađe ili gubitka telefona. Navedene funkcije su daljinsko zaključavanje, kontrola ukradenog uređaja i daljinsko brisanje.

Daljinsko zaključavanje omogućava korisniku da slanjem jedne SMS poruke zaključa ukradeni uređaj i na taj način onemogući pristup poverljivim informacijama.

Kontrolu ukradenog uređaja moguće je podesiti da se aktivira u slučaju promene SIM kartice, a rezultat je zaključavanje aparata i slanje informacija o novoj SIM kartici vlasniku.

Daljinsko brisanje, kao što mu ime kaže, omogućava brisanje svih podataka na telefonu slanjem SMS poruke.

Osim novih funkcija, F-Secure Mobile security i dalje štiti korisnike od upada spyware-a koji može da snima razgovore, SMS-ove, multimediju ili email-ove. Okosnicu proizvoda i dalje čine antivirus modul koji štiti Vaš uređaj u realnom vremenu i veoma fleksibilan firewall, a automatski sistem za ažuriranje se stara o obnavljanju  baze malware definicija tako da ćete uvek biti adekvatno zaštićeni protiv svih vrsta pretnji.

Novi F-Secure Mobile Security 5 će od decembra biti dostupan za korisnike pametnih telefona koji poseduju Symbian S60 treće generacije, a verzija za Windows Mobile platform će biti dostupna početkom 2009. godine. Za više detalja posetite F-Secure Mobile Security portal na http://F-Secure.mobi.

Leave a Reply