IT

Fakultet organizacionih nauka obeležio 40 godina rada

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar za nauku i tehnološku razvoj Božidar Đelić, ministar prosvete Žarko Obradović i ministar za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović prisustvovali su sinoć svečanosti povodom 40 godina rada Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu.

Obradović je na svečanoj akademiji u Skupštini Grada Beograda ocenio da je FON postao deo evropskog obrazovnog prostora s obzirom na mnoge zaključene ugovore o saradnji sa velikim evropskim visokoobrazovnim ustanovama iz Slovenije, Velike Britanije i drugih zemalja.

On je naveo da će Ministarstvo prosvete, u saradnji sa Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj, raditi na obezbeđenju finansijskih sredstava i uspostavljanju što bolje normativne osnove za funkcionisanje visokog obrazovanja, a FON treba da prednjači u pomoći državi u tom poslu.

Đelić je tom prilikom istakao da su svi naučni projekti tog fakulteta uspešno akreditovani u Ministarstvu za nauku.

Dekan FON-a Milan Martić rekao je da je taj fakultet jedna od vodećih obrazovnih i naučnih institucija u oblasti informatičkih sistema i tehnologija, i ima akreditaciju za 14 studijskih programa, a trenutno obrazuje približno 4.000 studenata.

On je naveo podatak da na fakultetu radi 70 profesora i 75 saradnika, a do sada je studije završilo približno 8.600 akademaca, i dodao da studenti nastavu mogu slušati i na engleskom jeziku, a diplome su priznate svuda u svetu.

Na sinoćnjoj svečanosti ministru za NIP Verici Kalanović uručena je plaketa u znak zahvalnosti zbog toga što je iz sredstava NIP-a izdvojeno 50 miliona dinara za rekonstrukciju i nadogradnju zgrade fakulteta kako bi ta ustanova ispunila uslove da se uspešno akredituje.

Leave a Reply