IT

Formtech postao distributer kompanije TELES AG

Kompanija Formtech d.o.o. iz Beograda (www.formtechonline.com) potpisala je u Berlinu ugovor o distributerstvu sa nemačkim proizvođačem VoIP i Mobile Gateway-a TELES AG kojim je predviđeno proširenje ponude ovih uređaja na teritoriju Srbije.

TELES AG je globalni lider u oblasti carrier grade opreme za VoIP (telefoniranje putem Interneta) i poseduje široku paletu proizvoda namenjenih firmama i servis provajderima. Linija Access Gateway proizvoda omogućava provajderima usluga i sistem integratorima međusobno povezivanje fiksnih (PSTN) i mobilnih mreža sa VoIP telefonijom i nju čine dve glavne grupe uređaja: VoIP Gateway grupa namenjena je povezivanju analognih, ISDN BRI i PRI PSTN interfejsa sa VoIP-om, uz podršku za sve važne kontrolne i signalne protokole. Sa druge strane, Mobile Gateway proizvodi omogućavaju povezivanje GSM, CDMA i UMTS mreža sa PSTN i VoIP mrežama. Ovi uređaji poseduju implementiran Least Cost Routing – LCR (“rutiranje po najnižoj ceni”) sistem koji u skladu sa definisanim tarifama bira najbolju putanju za rutiranje poziva, čime se drastično smanjuju troškovi obavljanja razgovora.

Ponuda ovih uređaja omogućiće domaćim pravnim licima značajne uštede u vidu smanjenja troškova koji nastaju pozivanjem inostranstva i domaćih mreža fiksne i mobilne telefonije, uz prosečan povrat investicije u te uređaje u rasponu od 1 do 6 meseci. Sa druge strane, TELES-ova paleta proizvoda namenjenih servis provajderima pružiće im mogućnost da svojim korisnicima obezbede jeftino i pouzdano telefoniranje putem Interneta, koje po kvalitetu glasovne veze neće zaostajati za klasičnom (ali neuporedivo skupljom) telefonskom linijom.

Leave a Reply