Događaji · IT

FOXCONN predstavlja nove tehnologije na CeBIT-u

Uz sutrašnji početak najvećeg ICT sajma, CeBIT, FOXCONN najavljuje proizvode i tehnologije s kojima će se predstaviti na ovom sajmu. U okviru GREEN serije proizvoda, Foxconn će predstaviti G1 platformu koja predstavlja energetski najefikasniju računarsku platformu do sada.

“GREEN Series proizvodi su jedini proizvodi koji će omogućiti uštedu energije u svim scenarijima, odnosno načinima korištenja”, izjavio je Eric Chu, Product Manager Green Series. “Ovo znači da će korisnici GREEN Series praviti uštede u energiji svo vrijeme, bez obzira da li je njihov računar bez opterećenja, pod punim opterećenjem ili čak ugašen!”

Foxconn će na sajmu demonstrirati još jedan konceptualni proizvod – F1, koji je namijenjen za “octaphonic” igranje, odnosno predstavlja prvo rješenje sa podrškom za 8 monitora i 4 grafičke kartice te je zasnovan na Intelovom nadolazećem čipsetu. Kroz F1, Foxconn će demonstrirati i novo rješenje za hlađenje koje će vjerovatno biti sastavni dio svih budućih Quantum Force matičnih ploča.

Podsjećanja radi, Quantum Force serija je Foxconnov brand pokrenut u trećem kvartalu prošle godine uz premijerno predstavljanje MARS matične ploče te http://www.quantum-force.net zajednice za korisnike.

“Radujemo se demonstraciji novih tehnologija za entuzijaste kroz F1 koncept. F1 je moćna demonstracija naših R&D mogućnosti te potvrda da će Foxconn u budućnosti biti jedna od glavnih kompanija na tržištu za entuzijaste. Ipak, naša prezentacija tokom CeBIT-a neće biti vezana isključivo za F1 jer ćemo predstaviti i čitav niz drugih Quantum Force proizvoda od kojih svaki donosi jedinstva rješenja dizajnirana za overclockere.”, izjavila je Greta Kuo, QF Product Manager.

Iako će se Foxconn fokusirati na energetski-efikasna te rješenja za entuzijaste, tokom sajma će također biti predstavljena čitava serija mainstream rješenja, uključujući i matične ploče sa integrisanom grafičkom podrškom, odnosno podrškom za prikaz HD sadržaja uz DisplayPort™ konektor.

Foxconn će prikazati punu liniju grafičkih kartica, matičnih ploča, coolera i kućišta na svom štandu, smještenom u Hall 21, C21.

Leave a Reply