IT

Francuski Sagem u Nišu

U Nišu je pre par nedelja boravila delegacija francuske kompanije Sažem koja je sa gradonačelnikom Milošem Simonovićem i njegovim saradnicima, razgovarala o daljoj realizaciji poslovnih planova u Nišu. Jedna od najvažnijih tema razgovora bila je izbor lokacije na kojoj će graditi fabriku u Nišu.

Gradonačelnik Simonović rekao je da je kompaniji Sagem ponuđeno više lokacija za otvaranje fabrike, među kojima su radna zona Donje Međurovo i prostor Elektronske industrije. Francuska kompanija je kao lokaciju za svoju fabriku izabrala industrijsku zonu “Donje Međurovo”, mesto koje se nalazi na 10 kilometara od grada i u kojem svoje fabrike već grade Yura i Dytek.

Vlada Srbije i Grad Niš potpisali su sa francuskom kompanijom Sažem Protokol o saradnji kojim se omogućava otvaranje pogona za proizvodnju električnih brojila francuske kompanije u niškoj Elektronskoj industriji. Postoji mogućnost da francuska kompanija u novootvorenoj fabrici proizvodi i komponente neophodne za digitalizaciju televizijskog prijema.

Sagem započeti sa investicijama u toku 2011. godine i da će se one odvijati u dve faze. U prvoj fazi planirano je da francuska kompanija izgradi ili opremi objekat veličine do 4.000 kvadratnih metara, u kojem će posao dobiti oko 200 radnika.

One thought on “Francuski Sagem u Nišu

  1. Dejan R. Popovic, dip. inz.

    Najzad, jedna dobra vest (najava) iz Nis, nadam se od buducih ortaka Sazem – EI Nis. Valjda je u Nisu ostala barem nekolicina starih, dobrih strucnjaka koji ce uz pomoc mladih inzenjera, i uz bozju pomoc, ostvariti reinkarnaciju EI Nis.

Leave a Reply