ftn
IT

FTN Challenge – takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja

Tradicionalno takmičenje u rešavanju poslovnih studija slučaja, FTN Challenge, i ove godine biće održano 14. aprila na Fakultetu tehničkih nauka u organizaciji Udruženja studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta – ESTIEM (European STudents of Industial Engineering and Management).

FTN Challenge je takmičenje namenjeno svim studentima ekonomskih, menadžerskih i organizacionih nauka u Republici Srbiji. U osnovi, ono predstavlja izazov za mlade ljude koji žele da svoje znanje primene u praksi i takmiče se sa studentima ostalih prestižnih fakulteta u Srbiji, kako bi se pokazali kao kvalitetan budući kadar.

ftn
Takmičenje je koncipirano tako da timovi od četvoro ili petoro studenata dobijaju studiju slučaja u kojoj su do neophodnih detalja opisani problemi i zadaci koji treba da se reše. Izrada rešenja traje 7,5 sati, nakon čega svi timovi predaju svoja rešenja u elektronskoj verziji. Prezentacije se izvode istog dana, gde timovi svoja rešenja prezentuju pred žirijem i publikom u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka, sa početkom u 17.00 časova.
Ovim putem se ostvaruje saradnja između privrednih subjekata i studenata, budućih nosioca privrede. Kompanija koja daje svoju studiju slučaja, za svoje probleme dobija širok sprektar raznovrsnih ideja, što predstavlja benefit za obe strane.

Svečano otvaranje takmičenja FTN Challenge se održava 14. maja u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u 8.30 časova.

Leave a Reply