IT

FUJITSU i NETAPP objavljuju planove za unapređenje globalnog partnerstva

Na temeljima dosadašnjeg uspeha, dve kompanije planiraju da sarađuju u domenu objedinjenih ponuda i zajedničkih strategija za nastup na tržištu

NetApp FAS270Kompanije Fujitsu i NetApp danas su objavile namere da globalno unaprede svoje partnerstvo i obezbede još čvršće integrisana i automatizovana rešenja za skladištenje podataka i upravljanje podacima. Ukrštanjem svojih ekspertiza, kompanije nameravaju da zajedno razvijaju integrisane proizvode i usluge, posebno u oblastima virtuelizacije, upravljanja sistemima za skladištenje podataka, kao i uslugama skladištenja podataka. Ova pojačana saradnja omogući će korisnicima da dobiju veću vrednost i efikasnost iz svojih dinamičkih infrastruktura.

„Standardizacija, virtuelizacija i efikasnost stimulišu korisnike da brzo menjaju načine organizovanja i kontrolisanja svojih centara podataka”, rekao je Rodžer Koks (Roger Cox), potpredsednik sektora Istraživanja u analitičkoj kući Gartner. „Oni u sve većoj meri zahtevaju najjače i najrespektabilnije dobavljače infrastrukture za svoje centre podataka.”

Fujitsu i NetApp već imaju dokazanu istoriju obezbeđivanja najboljih rešenja u klasi i zajedničku viziju centra podataka budućnosti. Današnja objava služi da potvrdi sinergiju koju korisnici mogu da očekuju od obe kompanije u daljem razvoju proizvoda, integraciji i zajedničkog nastupa na tržištu.
„Uporedo sa time kako IT odeljenja pronalaze načine da budu efikasnija po pitanju troškova i operativnosti, kupovne navike klijenata se okreću dobavljačima sa sveobuhvatnijim i individualnijim pristupom potrebama njihovih centara podataka”, rekao je Tom Džordžens (Georgens), predsednik i direktor kompanije NetApp. „Verujemo da će produbljivanje saradnje sa Fujitsuom korisnicima doneti još integrisanija i automatizovanija rešenja za upravljanje podacima, vodeća u industriji.”

„Predstavili smo portfolio ’Dinamičkih infrastruktura’ pre godinu dana u okviru globalnog Fujitsu IT portfolija”, rekao je Kai Flore, predsednik i direktor kompanije Fujitsu Technology Solutions. „NetApp-ove snage u objedinjenom skladištenju podataka se savršeno uklapaju sa našim ETERNUS SAN sistemima za skladištenje podataka i softverom, koje karakterišu visok kvalitet, performanse i pouzdanost , čime se stvara zajednički svestran portfolio za zadovoljavanje svake potrebe korisnika.”

Povećana produktivnost i operativna efikasnost

Kompanije trenutno rade na integrisanju NetApp-ovog softvera za upravljanje skladištenjem podataka u Fujitsuov okvir za upravljanje resursima. Ovaj okvir dinamički orkestrira servere, mreže, sisteme za skladištenje podataka i softver u logičke sistemske platforme na kojim se pokreću aplikacije po zahtevu. On takođe omogućava lakše administriranje okruženja centara podataka, upravljanje kompletnom infrastrukturom sa jedne konzole, i povećava produktivnost i operativnu efikasnost jednostavnošću kojom se koristi.

Integrisanje superiorne tehnologije

Kombinovanjem najboljih proizvoda u klasi i rešenja obeju kompanija, korisnici mogu da smanje trošenje kapitala, pojačaju trenutno operativno iskustvo i steknu korist od integrisanih ponuda dva vodeća IT dobavljača. Ove kompanije su takođe objavile nameru da implementiraju globalnu strategiju združenog izlaska na tržište sa komplementarnim proizvodima.

Ovom prilikom potvrđena je potpuna integracija NetApp V-serije i Fujitsu ETERNUS sistema. Očekuje se da ovo zajedničko rešenje korisnicima donese prednost u upravljanju i efikasnosti i povećanu funkcionalnost koja u ovom trenutku ne može da se „izvuče“ ni iz jednog drugog rešenja na tržištu. Rešenje će omogućiti korisnicima da zaštite svoju prethodnu investiciju i da bukvalno nemaju prekida u svakodnevnom radu. Prva instalacija potpuno integrisanih Fujitsu ETERNUS DX400 sistema sa NetApp proizvodima V-serije je već dokazala merljive koristi klijentu iz javnog sektora, u sklopu ugovora o potpunom poveravanju IT usluga eksternoj firmi (outsourcing).

Napredni servisi

Vitalan element produbljenog partnerstva je i omogućavanje korisnicima i partnerima obe kompanije da pristupe raznim profilima vrhunskih stručnjaka za sisteme za skladištenje podataka i konsultantima u domenu profesionalnih usluga, iz NetAppa i Fujitsua. Kompanije su danas otkrile i to da nameravaju da razviju i ponude zajednički portfolio naprednih servisa, uključujući savetovanje, profesionalne usluge, usluge upravljanja i održavanja sistema. Pomoć u uspostavljanju ovog portfolija pružiće timovi NetApp i Fujitsu sertifikovanih profesionalaca u domenu sistema za skladištenje podataka i kapaciteti globalnih usluga za „Dinamičke infrastrukture“.

Leave a Reply