IT

Fujitsu i Symantec unapređuju globalno partnerstvo

Isporuka integrisanih rešenja u cilju naprednijeg usluživanja kupaca

Kompanije Fujitsu i Symantec Corporation ozvaničile su namere da prošire svoje globalno strateško partnerstvo i unaprede nastup ka klijentima u oblastima zaštite podataka, upravljanja sistemima za skladištenje podataka i bezbednosti informacija.

U okviru ovog dogovora, Fujitsu planira uparivanje svojih ETERNUS sistema za skladištenje podataka i PRIMERGY servera sa vodećim Symantec-ovim softverskim proizvodima za upravljanje podacima, uključujući „NetBackup“, „Backup Exec“, „Backup Exec System Recovery“ i „Storage Foundation“, i globalnim rešenjem za zaštitu i bezbednost, „Symantec Endpoint Protection“. Fujitsu i Symantec će zajedno identifikovati i obezbediti rešenja za integraciju proizvoda i usluga obe kompanije kako bi klijentima pomogli da osavremene upravljanje svojim data-centrima i u potpunosti iskoriste svoje investicije u IT. Obe kompanije time nameravaju da širokom dijapazonu kategorija korisnika – od kompanija srednjih veličina do velikih korporacija – pomognu da smanje svoje troškove, i bolje odgovore na potrebe upravljanja raznovrsnim informacijama i pratećim rizicima.

Dogovor se temelji na sinergiji snaga obe kompanije, koje planiraju i da globalno prošire svoje poslove uz mogućnost zajedničkog razvoja proizvoda za globalno tržište.

Senior-potpredsednik kompanije Fujitsu, Masami Yamamoto (Jamamoto) izjavio je tim povodom: „Spajanjem snaga Fujitsu-a u oblasti sistema za skladištenje podata i serverskih proizvoda, sa Symantec-ovim vodećim softverom za upravljanje i zaštitu podataka na ovim uređajima, uveren sam da ćemo svojim klijentima moći da ponudimo širok dijapazon konkurentnijih proizvoda.”

Fujitsu trenutno proširuje svoje poslovanje u oblasti infrastrukture na globalnom tržištu, razvojem unificiranih globalnih brendova, linija proizvoda i usluga za serverske i infrastrukture sistema za skladištenje podataka.

„Naši klijenti nastavljaju da se suočavaju sa izazovima smanjenih budžeta, u svetlu eksponencijalnog rasta informacija”, rekao je predsednik grupe za korporativne proizvode kompanije Symantec, Greg Hughes (Hjuz). „Ovim osnaženim partnerstvom Fujitsu i Symantec nameravaju da čvršće integrišu svoja rešenja i usluge kako bi pomogli klijentima da poboljšaju iskorišćenost svog hardvera, smanje kompleksnost i unaprede operativnost.”

Symantec namerava da maksimizuje vrednost svojih rešenja za korisnike savezništvom sa ključnim globalnim partnerima, uključujući vodeće dobavljače hardvera i sistem- integratore. Proširenjem saradnje sa kompanijom Fujitsu, Symantec će moći da pomogne klijentima da dodatno smanje troškove, minimizuju rizike i efikasnije obezbede i upravljaju informacijama koje pokreću njihov biznis.

Leave a Reply