IT

Fujitsu najavljuje praktičnu obuku za Prodavnicu poslovnih rešenja

Kompanija Fujitsu nastavlja da podržava nezavisne proizvođače softvera (ISVs) u generisanju novih izvora prihoda, omogućavanjem da svoj postojeći portfolio softvera od sada ponude i kroz „cloud“-platformu. Proizvođači softvera već sada mogu da se registruju i kreiraju sopstveni profil za Fujitsu-ovu „Prodavnicu poslovnih rešenja“ (Fujitsu Business Solutions Store), kao početni korak u širenju svog poslovanja i sticanju pristupa novim tržištima i klijentima.

Predstavljena na Fujitsu Forumu, u novembru prošle godine, „Prodavnica poslovnih rešenja“ je novi Fujitsu-ov ekosistem za pretplatu na poslovna rešenja u oblaku. Ovaj inovativni vid partnerstva omogućuje nezavisnim dobavljačima softvera da globalnu Fujitsu cloud-platformu iskoriste za realizaciju poslovnih prilika koje su ranije bile nezamislive zbog geografskih ograničenja ili potencijalno velikih ulaganja i troškova.

Na CeBIT-u, koji će se početkom marta održati u Hanoveru, u Nemačkoj, Fujitsu će pokrenuti i svoju glavnu kampanju u ovom domenu, sa ciljem da nezavisnim proizvođačima praktično pomogne i da svoj softver modifikuju i postave u ekosistem računarskog oblaka, koji neprestano raste. Za veliki broj slučajeva, kompanija procenjuje da će biti potrebno samo nekoliko dana da se postojeći softver prebaci u formu pogodnu za smeštanje u oblak i Fujitsu-ovu „Prodavnicu poslovnih rešenja”.

Prelazak na plasman rešenja kroz računarski oblak je za nezavisne proizvođače softvera poslovni potez bez rizika, jer Fujitsu nudi jedinstveni model podele dobiti. Proizvođači će moći da generišu nove izvore prihoda bez investicija unapred, već čim njihov proizvod „kroz oblak“ zaživi na globalnom tržištu.

Andre Kine, potpredsednik Odeljenja za računarstvo u oblaku, kompanije Fujitsu Technology Solutions, ukazuje da sa „Prodavnicom poslovnih rešenja“ Fujitsu nastavlja da sprovodi svoju nameru demokratizacije softvera – preuzimajući vodeću ulogu u pomaganju nezavisnim proizvođačima softvera da pronađu najlakši put do računarskog oblaka. „Jasna poruka koju šaljemo nezavisnim proizvođačima softvera je da Fujitsu obezbeđuje jedinstvene mogućnosti svojim partnerima. Ponuđen koncept pri tom prevazilazi i barijere velikih troškova i poslovnog rizika, zahvaljujući jedinstvenom modelu podele prihoda, koji ima potporu i u dodatnoj investiciji od milijardu dolara koju je kompanija Fujitsu uložila u razvoj računarskog oblaka.”

Fujitsu proaktivno „gađa“ nezavisne proizvođače koji će nastupiti na CeBIT-u, organizovanjem radionica o prebacivanju aplikacija u , uživo na samom sajmu. Na Fujitsu-ovom štandu u hali 2 biće predstavljena i „fabrika softverizacije u vidu usluge“ (“Fujitsu SaaSification Factory”), gde će se softverskim kućama demonstrirati prelazak na cloud u realnom vremenu. Nezavisni proizvođači će na CeBIT-u takođe moći da iskoriste privilegiju besplatnih saveta Fujitsu-ovih stručnjaka u domenu poslovnog konsaltinga, marketinga i analize društvenih medija.

Leave a Reply