IT

Fujitsu predstavio “Business Solutions Store”

Fujitsu danas predstavlja „Business Solutions Store“ – prodavnicu poslovnih rešenja koja predstavlja svojevrsno tržište cloud-baziranih poslovnih aplikacija i poslovnih procesa – dostupnu preduzećima svih veličina. Sva rešenja, među kojima su i Fujitsu CRM Cloud servisi, obezbeđuju Fujitsu i njegovi partneri.

Business Solutions Store je tržište na kome partneri u uslužno nude svoj softver novim korisnicima. Jednostavan interfejs omogućuje im da aplikacije pripreme za cloud-okruženje i Business Solutions Store za samo nekoliko dana.
Ova platforma obezbeđuje malim, srednjim i velikim korporativnim preduzećima nesmetan legat sistema koje već poseduju sa novim cloud-sistemom, pružajući im pristup već istestiranim i sertifikovanim aplikacijama i poslovnim procesima. Zaokretom od tradicionalnog modela licenciranja softvera ka novom, pretplatničkom modelu koji podrazumeva plaćanje po korišćenju aplikacija, korisnici ostvaruju uštede u licencama i troškovima održavanja, kao i na smanjenim troškovima IT infrastrukture.

Ova prodavnica je snažan zamajac rastućem Fujitsu cloud-ekosistemu. Od 2010. godine kompanija u taj koncept aktivno i intenzivno uključuje nezavisne dobavljače softverskih rešenja (ISVs), nudeći im model saradnje bez rizika koji podrazumeva deljenje prihoda, za otpočinjanje novih poslova u cloud-okruženju. Partnerstvom sa Fujitsu-om, ovi dobavljači mogu momentalno da se obrate novim tržištima širom sveta bez potrebe da unapred investiraju u „otvaranje“ novih tržišta i formiranje neophodne IT platforme – s obzirom da sve funkcioniše na Fujitsu Global Cloud platformi.

Pored partnerskog softvera, Fujitsu danas objavljuje i dodavanje sopstvenih poslovnih aplikacija novom Business Solutions Store-u. Fujitsuovo prvo rešenje za cloud je Fujitsu CRM Cloud Services. Zasnovano je na open source tehnologiji, pristupačnije je od tradicionalnih vlasničkih CRM softverskih paketa i istovremeno obezbeđuje standardni set mogućnosti.
Andre Kine, potpredsednik „Cloud Business“ sektora u kompaniji Fujitsu Technology Solutions, izjavio je tim povodom: „Fujitsu Business Solutions Store nudi klijentima mnoštvo prednosti: imaće benefite od brzog rasta i širenja ovog ekosistema, kao i prebacivanja na poslovna rešenja po modelu pretplate. Za dobavljače softvera je partnerstvo sa Fujitsuom ekvivalentno svojevrsnom ’ulazu na mala vrata’ , pošto im obezbeđuje prisustvo na rastućem globalnom tržištu cloud-rešenja.”

Fujitsu Business Solutions Store i Fujitsu CRM Cloud Services biće dostupni u različitim globalnim regonima početkom 2012. godine.

Leave a Reply