IT

Fujitsu predstavio novi program zaštite životne okoline

Fujitsu je predstavio Group Environmental Protection Program, VI stepen, koji postavlja nove ciljeve za fiskalnu 2010./2012. Kao prvi korak u realizaciji Green Policy 2020 , srednjoročne ekološke vizije Grupe koja se proteže do 2020-te godine, novi program postavlja unapred određene ciljeve u 18 područja; od vizije stajališta u korist kupaca i društva, sprovođenja unutrašnjih reformi i zaštite biološke raznolikosti.

Ovi ciljevi uključuju podsticanje istraživanja i razvoja radi poboljšanja efikasnosti ICT proizvoda i smanjenja uticaja na okolinu primenom ICT usluga i rešenja. To podrazumeva smanjenje ukupne emisije štetnih gasova do kraja 2012. za 6 posto u poređenju sa 1990. godinom. Procena je utemeljena na naučnim predviđanjima za 2020., na osnovu kojih su utvrđeni brojčani pokazatelji za merenje uticaja poslovanja i doprinosa za biološku raznolikost.

Međunarodni cilj smanjenja emisije gasova za barem polovinu do 2050. usklađen je međunarodnim ciljevima koji se odnose na biološku raznolikost. Dugoročno planiranje ekoloških inicijativa postaje sve važniji deo poslovnih strategija kompanija. Kako bi dala svoj doprinos u postizanju globalnih ciljeva, Fujitsu Grupa smatra da je ključno isporučiti napredne i inovativne green ICT proizvode i rešenja, kao i pojačati napore smanjenja uticaja globalnog poslovanja Grupe na okolinu.

U okviru programa Green Policy 2020, Fujitsu Grupa je definisala 18 ključnih ciljeva koje je podelila u šest kategorija. Dve nove kategorije su „Jačanje naprednog green ICT istraživanja i razvoja“ i „Promovisanje napora za očuvanje biološke raznolikosti“. Ove kategorije nadopunjuju postojeće: „Poboljšanje ekološke vrednosti proizvoda i usluga te jačanje razvoja i dostave Green ICT-a“, „Jačanje napora za smanjenjem uticaja na okolinu Fujitsu Grupe“, “Jačanje upravljanja okolinom“, i „Promovisanje doprinosa zaštite okoline u društvu“.

Leave a Reply