Događaji · IT

Fujitsu Siemens Computers predstavlja nove proizvode i usluge za dinamičke IT infrastrukture

Vodeći evropski isporučilac IT infrastrukture predstavlja nove inovativne proizvode, usluge i rešenja u ponudi za “Dinamičke infrastrukture” na svom godišnjem skupu korisnika i partnera, VISIT 2008

Fujitsu Siemens Computers se tokom prethodnih devet godina od proizvođača hardvera transformisao u svestranog dobavljača IT infrastruktura. Kompanija sada predstavlja naredni logičan korak u svojoj evoluciji – strateški koncept ponude „Dinamičkih infrastruktura”, na juče otvorenom IT forumu „VISIT 2008″ u nemačkom gradu Augsburgu.
Današnje informacione tehnologije moraju da odgovore poslovnim zahtevima brže nego ikada. To znači da različite organizacije i „biznisi”, moraju da usredsrede svoje resurse na suštinske zadatke i inoviranje, što zahteva snažne i fleksibilne IT infrastrukture.

Tu „Dinamičke infrastrukture” Fujitsu Siemens Computers-a stupaju na scenu kao novi strateški portfolio kompanije sa kompletnim izborom proizvoda, rešenja i usluga projektovanih da se uklope u raznovrsne potrebe korisnika za infrastrukturom. Dinamičke infrastrukture obuhvataju:

  • Infrastrukturni proizvodi i usluge: Upotrebite gradivne elemente projektovane za dinamičnost
  • Infrastrukturna rešenja i usluge: Upotrebite unapred-testirana infrastrukturna rešenja
  • Upravljane infrastrukture: Delegirajte odgovornost u vođenju svog IT-ja
  • Infrastruktura kao usluga: Koristite svoje aplikacije u deljenom okruženju

Reakcije analitičara na ovu stratešku objavu kompanije su veoma pozitivne. Martin Banks, analitičar za oblasti centara podataka i mejnfrejm sistema u nezavisnoj analitičkoj firmi „Bloor Research” kaže: “Glavni izazov sa kojim se korisnici centra podataka suočavaju je odluka koje usluge, aplikacije i resursi su im potrebni odmah, i šta se dešava kada se ovakve trenutne potrebe promene. Kako bi odgovorile neprestano promenljivim uslovima tržišta, korisnicima je sada neophodna ogromna operativna fleksibilnost. Predstavljanjem Dinamičke infrastrukture, Fujitsu Siemens Computers dokazuje da razume ovu potrebu tržišta za okruženjima koja odolevaju neprestanom pritisku promena, i potencira svoju sposobnost da upravlja ovim promenama dok u isto vreme poslovanje funkcioniše pouzdano i efikasno.”
Na VISIT-u 2008, Fujitsu Siemens Computers prezentuje inovacije i novitete u svom portfoliju Dinamičkih infrastruktura.

Novi Infrastrukturni proizvodi i usluge

STYLISTIC ST6012: tablet PC za ultramobilan rad

STYLISTIC ST6012 je prvenstveno namenjen korisnicima koji rade u promenljivim uslovima –  bilo u zatvorenom ili na otvorenom prostoru, dok hodaju ili sede za stolom. Ovaj kompaktan a robustan PC je baziran na najnovijoj Intelovoj mobilnoj platformi, ima integrisan brz pristup  internetu 3G/UMTS i autonomiju sa trajanjem baterije do devet sati. Osnovne karakteristike u vidu mase od 1,6 kilograma, 12.1-inčnog nereflektujućeg ekrana i unosa podataka uz pomoć olovke, preporučuju STYLISTIC ST6012 prodavcima, osoblju u klinikama ili geodetima.
LIFEBOOK P8020: novi lagani prenosnik

Model LIFEBOOK P8020 je kruna kompanijskog asortimana prenosivih računara zasnovanih na Intel Centrino 2 procesorskoj tehnologiji. On spaja stil i funkcionalnost u ekstremno kompaktnom formatu i zahvaljujući 12.1-inčnom ekranu i masi manjoj od 1,3 kilograma, to je u ovom pogledu zvezda LIFEBOOK familije „notebook” računara. Opremljen je integrisanim 3G/UMTS tehnologijom za brz pristup internetu preko mobilnih mreža i omogućava pristup podacima sa bilo kog mesta. Visoku bezbednost podataka garantuju biometrijski senzor otiska prsta, SmartCard Controller i TPM modul. Procesor koji radi na ultra niskom naponu – namenski projektovan za mobilne sisteme -povećava energetsku efikasnost računara. Model će biti dostupan početkom decembra 2008.
CELSIUS W370: pristupačna radna stanica

CELSIUS W370 je novi osnovni model u Fujitsu Siemens Computers asortimanu radnih stanica. On nudi novu i bržu platformsku tehnologiju zahvaljujući Intel Core2 Quad ili Intel Core2 Duo procesorima kao i, opciono, dodatnoj grafici NVIDIA Quadro FX 1700. Ovaj računar nudi podršku za Blu-ray disk i pouzdanost. Uz emisiju buke od samo 18 dB, to je najtiša radna stanica u klasi. Dizajniran prema novom Fujitsu Siemens Computers konceptu i opremljen „Premium Status” LCD ekranom koji prikazuje status sistema čak i bez pokrenutog operativnog sistema. CELSIUS W370 je već dostupan na tržištu.
„Green IT” oznaka, obeležje ekoloških proizvoda

U sklopu suštinskog opredeljenja kompanije prema pitanjima zaštite životne sredine, Fujitsu Siemens je lansirao sopstvenu oznaku “Green IT”, koja jasno identifikuje ekološke akreditive proizvoda, i pomaže korisnicima da donesu jasniju odluku o kupovini zasnovanu na informaciji. Ova oznaka koristi jednostavan sistem sa tri nivoa da pokaže koliko je proizvod „zelen”- počev od jedne zvezdice do najvišeg ranga sa tri zvezdice. Da bi dobio zeleno obeležje, proizvodi moraju da zadovolje brojne kriterijume u vezi sa metodima proizvodnje, materijalima, recikliranjem i energetskom efikasnošću. Ova oznaka primenjivaće se inicijalno na svim poslovnim i potrošačkim PC i prenosivim računarima.
Nova Infrastrukturna rešenja i usluge
ESPRIMO MA: Rešenje za zdravstvo zasnovano na Tablet PC tehnologiji

ESPRIMO MA je kompaktan i lagan Tablet PC specijalno dizajniran za upotrebu u medicini. Nema ventilator i može izuzetno jednostavno da se steriliše; ESPRIMO MA čak može da se koristi za rad u antiseptičkim sredinama. Zahvaljujući integrisanim 3G/UMTS i WLAN tehnologijama omogućen je pristup digitalno arhiviranim podacima o pacijentu. Dual SmartCard Reader garantuje najvišu bezbednost poverljivih informacija. ESPRIMO MA će biti dostupan u drugom tromesečju 2009. godine.

FUTRO S450: Tanki klijent za virtuelna radna mesta

FUTRO S450 je snažan tanki klijent za srednje-zahtevna radna okruženja. Opremljen operativnim sistemom „eLux® RL – Embedded Linux” i AMD SempronTM TF20 – procesorom, to je veoma performantan uređaj u serverski-zasnovanim okruženjima. Rad bez ventilatora i visoka energetska efikasnost su aduti modela FUTRO S450 za tihog i pouzdanog sadruga u kancelariji. Novi dizajn Fujitsu Siemens Computers čini da ovaj računar izgleda dobro na svakom radnom stolu. Kao idealan proizvod za virtuelno radno mesto (“Virtual Workplace”) – radno mesto u virtuelizovanom okruženju -FUTRO S450 zauzima važno mesto u portfoliju infrastrukturnih rešenja Fujitsu Siemens Computers Dinamičkih infrastruktura.

Nova izdanja CentricStor VT rešenja sa bibliotekama diskova

Sa najnovijim izdanjima CentricStor Virtual Tape Disk Library (VT DL), Fujitsu Siemens Computers nudi efikasno i ekonomično rešenje za brzi bekap sa kratkim vremenom vraćanja podataka.
Objedinjena struktura za novu generaciju data centra

Fujitsu Siemens Computers i Cisco Systems udruženo trasiraju put virtuelizaciji usluga i resursa centra podataka ponudom Cisco Nexus serije svičeva u kombinaciji sa PRIMERGY serverima. Nexus 5000 svič-tehnologija podržava brzu 10 Gb Ethernet vezu kao i Fibre Channel vezu preko Ethernet (FCoE) standarda, što omogućava uspostavljanje objedinjene strukture (Unified Fabric).
“My very first SAS” olakšava pristup „interfejs” tehnologiji sutrašnjice za mala i srednja preduzeća

Ovaj novi paket Fujitsu Siemens Computers-a dizajniran je namenski da malim i srednjim preduzećima omogući jednostavnu i pristupačnu „Serijal Attached SCSI (SAS)” interfejs tehnologiju za pravljenje rezervnih kopija kritičnih aplikacija. Ova tehnologija (SAS) korisnicima omogućava visoke brzine prenosa (3 Gbps po konekciji,) ekstremnu pouzdanost i fleksibilnost. Paket obuhvata FibreCAT TX08 sistem za skladištenje na magnetnim trakama koji može da se upotpuni LTO-3 SAS ili LTO-4 SAS uređajem i SAS kontrolerom bez dodatnih troškova i uz odgovarajuće kablove. U paket su takođe uključeni LTO kasete za podatke i čišćenje magnetnih glava, oprema za montiranje u ormane i bekap softver ARCserve i XOsoft Enterprise Rewinder. U poređenju sa cenom individualnih komponenti, korisnici na ovaj način mogu da uštede više od 20 procenata.
Ponuda upravljane infrastrukture
Fujitsu Siemens Computers lansira „Izazov efikasnosti” data centra

„Efficiency Challenge” kampanja ukazuje na to kako velike organizacije mogu značajno da smanje vreme upravljanja svojom IT infrastrukturom. Inicijativa poziva kompanije da učestvuju u besplatnoj „Discovery” radionici. Fujitsu Siemens Computers će tako identifikovati najbolnije tačke u njihovoj IT infrastrukturi. Na osnovu rezultata radionice, Fujitsu Siemens Computers će obezbediti „Studiju vrednosti” koja pokazuje kako korisnici mogu da otklone ove bolne tačke, smanjujući vreme koje troše na upravljanje svojom IT infrastrukturom za najmanje 20 procenata. U slučaju da Fujitsu Siemens Computers nije u mogućnosti da demonstrira ovaj nivo ušteda (20 procenata), učesnici će dobiti proizvode ili usluge u protivvrednosti vrednosti od 10.000 evra.

„Efikasan E-Mail” inicijativa rešava probleme gomilanja i usaglašenosti podataka

Mnoge korporacije pokušavaju da se izbore sa kontrolom nad nemilosrdno rastućim količinama podataka izazvanim obimom elektronske pošte. Kada se ovoj situaciji doda EuroSOX direktiva, usaglašenost podataka je još snažnije u fokusu. Fujitsu Siemens Computers inicijativa „Efikasna elektronska pošta” nudi kompletno rešenje za probleme usaglašenosti i rasta podataka. Ovo rešenje spaja upravljanje e-mail porukama i arhiviranje kombinovanjem vrhunskog hardvera, softvera i profesionalnih usluga u idealnu Microsoft Exchange infrastrukturu. Ključni element „Efikasne elektronske pošte” je arhiviranje zasnovano na polisama. Arhiviranje e-mail poruke pri prijemu obezbeđuje usaglašenost gde god je bitno dokazati da poruke nisu menjane nakon prijema.
OMV poverava posao IT infrastrukture i usluga Fujitsu Siemens Computers-u

Vodeća naftno-gasna grupacija u Centralnoj Evropi, OMV, izabrala je Fujitsu Siemens Computers za Premium tehnološkog partnera – potpisivanjem ugovora za IT infrastrukturu i usluge u 30 zemalja. Kako bi garantovala stabilnost i robusnost svojih operacija u budućnosti, OMV je odlučio da investira u nadgradnju svoje IT infrastrukture, koja podrazumeva i poveravanje upravljanja svojim sistemima u 30 evropskih zemalja dobavljaču IT usluga. OMV sa sedištem u Beču je jedna od najvećih industrijskih kompanija u Austriji, čiji su prihodi od prodaje u 2007. godini premašili 20 milijardi evra, sa trenutnom tržišnom kapitalizacijom od oko sedam milijardi evra.

Leave a Reply