IT

Fujitsu Technology Solutions će pogoniti transformaciju globalnog poslovanja kompanije Fujitsu

Kao poslovnica u potpunom vlasništvu jedinog akcionara, kompanija „Fujitsu Technology Solutions” nudi EMEA regionu pristup svetskom portfoliju „Dinamičkih infrastruktura“.

„Fujitsu Siemens Computers“ je od 1. aprila poslovnica u 100-procentnom vlasništvu kompanije „Fujitsu Limited“ („Fudžitsu limitid“) i preimenovan je u „Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V.“ („Fudžitsu teknolodži solušns”, holding). Nova kompanija funkcioniše združeno sa kompanijom „Fujitsu Services“ („Fudžitsu servisiz“) sa objedinjenim menadžmentom i pod brendom „Fujitsu“. Obe kompanije proširuju sveobuhvatan portfolio ponude proizvoda, rešenja i usluga globalnog ranga – do korporativnih klijenata u regionu Evrope, Srednjeg Istoka i Afrike (EMEA).

Potpuna integracija kompanije Fujitsu Technology Solutions, sa snažnim prisustvom u regionu EMEA, katalizator je transformacije Fujitsu-a u istinski globalnu kompaniju. Sa ovim ciljem na umu, Fujitsu će značajno investirati u svoje evropske aktivnosti i trasirati svoj globalan put iz svoje nove EMEA poslovnice.

„Mogućnostima i globalnom perspektivom koju donosi Fujitsu Technology Solutions možemo da transformišemo sam način na koji Fujitsu posluje,” rekao je Kuniaki Nozoe, predsednik kompanije Fujitsu Limited. „Možemo da ‘razmišljamo globalno’ sa aspekta započinjanja novih proizvoda, a zatim ‘radimo lokalno’ pri opsluživanju potreba naših klijenata. Integracija Fujitsu Technology Solutions-a omogućiće Fujitsu grupi da ponudi potpuno integrisane proizvode i rešenja širom sveta.”

Investiranje u Evropu

Fujitsu i Fujitsu Technology Solutions će zajedno doneti inovativne i cenovno-konkurentne proizvode tržištu širom sveta, optimizovanjem platforme istraživanja i razvoja proizvoda. Na liniji ove saradnje, Fujitsu Technology Solutions će postati jedna od nosećih osovina globalnog istraživanja i razvoja u okviru grupe Fujitsu. Sa radnom snagom od preko 10,000 zaposlenih u regionu EMEA, u kojoj je 1,300 inženjera, koristiće svoju dokazanu ekspertizu u predvođenju razvoja globalne platforme proizvoda, softvera i usluga za Fujitsu Group. Na svojim poslovnim lokacijama u Minhenu, Padernbornu i Augsburgu, Fujitsu Technology Solutions će voditi globalni razvoj IA servera (Intel arhitektura) i „storidž” sistema za skladištenje podataka. Kako bi podržao ovaj plan, Fujitsu će se obavezati na nastavak investiranja u istraživačke i razvojne kapacitete u Evropi i naročito Nemačkoj. Kompanija će u Augsburgu koncentrisati i centralizovati istraživanje i razvoj kompletne Fujitsu grupe za IA servere. Japanski eksperti podržavaju nemačke inženjere u jednom novom, objedinjenom globalnom istraživačko-razvojnom centru (R&D).

Vođenje globalnog poslovanja za IA servere i sisteme za skladištenje podataka

U okviru strategije kompanije Fujitsu da vodi globalno poslovanje zasnovano na proizvodima i uslugama, IA server igra glavnu ulogu kao ključna platforma za budući rast. Fujitsu Technology Solutions je kao dokaz posvećenosti evropskom inženjeringu i kvalitetu, nominovan za domaćina globalnog poslovanja Fujitsu-a u domenu IA servera – koji će ih razvijati, proizvoditi i plasirati na globalno tržište. Pored toga, kompanija će objediniti proizvodnu strukturu i strukturu za testiranje, u cilju priprema za globalnu masovnu proizvodnju, konsolidovanjem proizvodnih kapaciteta u Augsburgu i japanskom gradu Fakušima (Fukushima). Sve ove mere podupiru vrlo ambiciozne ciljeve: novim globalnim pristupom, Fujitsu je podigao lestvicu više nego ikada. Imajući u vidu 240,000 prodatih IA servera u 2007. godini, Fujitsu je IA servere učinio ključnim segmentom svoje proizvodne strategije, sa inicijalnim ciljem dupliranja broja prodatih jedinica na oko 500,000 do 2010. godine.

Koristi za klijente i pristup partnerskom kanalu

U pogledu klijenata i prodaje putem partnerskog kanala, integracija kompanije Fujitsu Technology Solutions u Fujitsu će takođe biti plodonosna investicija. Fujitsu ima pristup širokoj bazi korisnika kompanije Fujitsu Technology Solutions u EMEA regionu, sa koje nastavlja da širi i jača svoje prisustvo u zemljama u razvoju. Pored toga, globalna grupa će imati pristup dobro izgrađenoj bazi, „kanalu“ od približno 1,700 direktnih i 43,000 indirektnih partnera, i moći će da iskoristi dugotrajno iskustvo i ekspertizu koje Fujitsu Technology Solutions poseduje u ovom domenu, kao i da deli najbolju praksu u cilju poboljšanja Fujitsu-ovog poslovanja sa „partnerskim kanalom” širom sveta.

Recipročno, korisnici i partnerski kanal kompanije imaće koristi od globalnog pristupa kombinovanom portfoliju proizvoda i usluga. Profitiraće i od snage i pouzdanosti četvrtog najvećeg dobavljača IT usluga na svetu. Oni će istovremeno uživati u prisnosti poslovanja sa svojim dobro znanim lokalnim kontaktima i imati rešenja lokalno-skrojena iz kompletnog globalnog portfolija, za svoje pojedinačne potrebe.

Ovi obećavajući izgledi čine integraciju Fujitsu Technology Solutions-a savršenim primerom korporativne vrednosti Fujitsu-ove globalne perspektive uz koju ide moto o globalnom načinu razmišljanja i lokalnom delanju.

Isporuka Dinamičkih infrastruktura u regionu EMEA

U novembru 2008, Fujitsu Technology Solutions je predstavio novu strategiju nazvanu „Dinamičke infrastrukture”, koja se sastoji od modela isporuka izgrađenih od kompanijskih proizvoda i usluga, kao i višeg nivoa „upakovanih” rešenja i upravljanih infrastruktura za kancelarije i centre podataka. Pored toga, kompanija razvija nove ponude oko segmenta „Infrastrukture u vidu usluge”.

Kao poslovnica u Fujitsu-ovom potpunom vlasništvu, Fujitsu Technology Solutions će sada klijentima u EMEA regionu moći da ponudi pristup globalnom portfoliju „Dinamičkih infrastruktura“ – izgrađenih oko IA servera i kombinovanih sa inovativnim uslugama, uz integrisane proizvode i IT rešenja – stvorenom zajedno sa kompanijom „Fujitsu Services“ (Fudžitsu servisiz).

Fokus „Dinamičkih infrastruktura” za korporativne klijente je potpuno u liniji sa Fujitsu-ovom poslovnom strategijom, u kojoj do sada „Technology Solutions” segment – koji se sastoji od IT platformi i usluga – obezbeđuje 57 posto konsolidovanih prihoda i 68 procenata Fujitsu-ovog profita u 2007. fiskalnoj godini.

Transformacija globalnog poslovanja Fujitsu grupe

Ričard Kristo (Richard Christou), prvi senior-potpredsednik i predsedavajući upravnog odbora kompanije Fujitsu Technology Solutions, ima izvršnu odgovornost za transformaciju i sprovođenje poslovne strategije Fujitsu grupe na tržištima van Japana. On je osnovao grupu „Fujitsu Global Business Group“ sa sedištem u Engleskoj, u Londonu, kojom rukovodi kao njen aktuelni predsednik. Ova grupa obuhvata sve poslovne operacije Fujitsu-a van Japana, između ostalog i kompanije Fujitsu Technology Solutions i Fujitsu Services, i sedište je svih konsolidovanih globalnih funkcija poput globalnog marketinga, globalne isporuke i globalnog upravljanja klijentima. Fujitsu-ovo poslovanje u EMEA regionu je podeljeno na tri poslovna regiona: Velika Britanija i Irska, Skandinavija, i Kontinentalna Evropa. Region Centralne Evrope pokriva najveći deo “teritorije” kompanije Fujitsu Technology Solutions, i njime rukovodi Kai Flore (CEO), koji takođe ostaje predsednik i direktor (President & CEO) kompanije Fujitsu Technology Solutions.

Integrisanje Fujitsu Technology Solutions-a je ključni korak u strategiji širenja poslovanja Fujitsu grupe van Japana, sa fokusom na razvoju globalnog poslovanja u domenu IT usluga kako bi se zadovoljile rastuće potrebe klijenata. Uz poštovanje nemačkog inženjeringa i uspešnog poslovnog pristupa, Fujitsu takođe ceni i specijalne vrednosti koje integracija kompanije Fujitsu Technology Solutions dodaje Fujitsu poslovnoj kulturi i „poslovanju na Fujitsu način”.

Fujitsu Technology Solutions će se jednostavno integrisati u Fujitsu familiju pošto obe kompanije od samog početka neguju mnoge zajedničke vrednosti. Kai Flore, predsednik i direktor nove kompanije Fujitsu Technology Solutions objašnjava: „U okviru Fujitsu grupe osećamo da imamo snažnu i pouzdanu kompaniju-roditelja koja u potpunosti podržava našu poslovnu strategiju i ciljeve. Fujitsu je IT kompanija sa izraženim duhom predvodništva, sa istraživanjem i razvojem u samoj svojoj srži i DNK strukturi — što odlikuje i nas. Zato je biti deo Fujitsu grupe savršen spoj za Fujitsu Technology Solutions.“

Leave a Reply