IT

Fujitsu predstavlja novi PRIMERGY server sa “ziro-vat” tehnologijom

Novi osnovni model PRIMERGY TX100 S2 tauer-servera pojačava portfolio ekološki-orijentisanih proizvoda. Fujitsu predstavlja novi, energetski izuzetno efekasan osnovni model servera po ceni personalnog računara – PRIMERGY TX100 S2. Ovaj sistem je idealan za mala i srednja preduzeća koja bi da povećaju produktivnost sopstvenog radnog okruženja objedinjavanjem i centralizacijom IT zadataka kao što su mrežno štampanje, arhiviranje podataka i omogućavanje mrežnih diskova. Uz izuzetno povoljan odnos cene i performansi, Fujitsuova “ziro-vat” (Zero-Watt) tehnologija svodi potrošnju energije na minimum, pomažući da se smanje operativni troškovi IT-ja.

„Ziro-vat“ tehnologija za veću energetsku efikasnost

Novi Fujitsu PRIMERGY TX100 S2 server poseduje karakteristike slične “ziro-vat” karakteristikama „Zero-Watt PC” personalnih računara koje Fujitsu, takođe, proizvodi (http://ts.fujitsu.com/products/0watt.html). Za razliku od konvencionalnih servera koji troše struju čak i kad su u potpunosti isključeni, PRIMERGY TX100 S2 koristi 0,0 vati struje kada je server isljučen. Ovo smanjuje potrošnju energije i emitovanje toplote iz sistema za hlađenje, a pored toga, štiti sistem od potencijalnih spoljašnjih upada tokom noći i preko vikenda. Baš kao i svaki model Fujitsu servera, PRIMERGY TX100 S2 je testiran na oko 5.000 ciklusa podizanja sistema, što znači da server, teoretski, može da se uključuje i isključuje svakog dana više od 13 godina.

Iako ne troši struju kada je isključen, serverom PRIMERGY TX100 S2 se i dalje može upravljati, pošto je moguće podesiti da se server “budi” u unapred podešenom vremenskom okviru kada mogu da se izvedu operacije održavanja ili ažuriranja.

PRIMERGY TX100 S2 je ekološki-orijentisanim karakterisitkama naročito pogodan za mala radna okruženja. Potrošnja energije tokom rada je takođe smanjena samom konstrukcijom i konceptom, jer sistem ima maksimalnu potrošnju od 250 vati, i ugrađene module za napajanje energijom najbolje u klasi, sa efikasnošću od 88%. Za svoje sveukupne karakteristike štedljivosti, PRIMERGY TX100 S2 je dobio dve zvezdice po Fujitsuovoj sopstvenoj šemi doslednog obeležavanja „zelenih“ IT proizvoda. Ostale informacije možete naći na adresihttps://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/wp-green-label.pdf.

Novi PRIMERGY TX100 S2 je već dostupan i u Srbiji po ceni koja, za osnovnu konfiguraciju, počinje od 499 evra.

Prednosti i tehničke karakteristike:

  • Visoke performanse i energetska efikasnost zahvaljujući korišćenju komponenti koje štede energiju, kao što su Intelov® 3420 skup čipova i Intelov® Xeon® procesor serije 3400
  • Visoka dostupnost servera i bezbednost podataka preko integisane RAID 0/1 tehnologije, uz opcionu RAID 5/6 fleksibilnost, kao i mogućnost proširenja do 16GB RAM memorije i 4 PCI/PCIe Gen2 ležišta za kartice (slots)

Leave a Reply