IT

Futura Plus odabrala Microsoft ERP rešenje

Kompanija Futura Plus iz Beograda, vodeći distributer štampe i proizvoda široke potrošnje u Srbiji, završila je implementaciju novog informacionog sistema baziranog na Microsoft Dynamics NAV rešenju. U pitanju je proizvod koji je pomogao integraciji više prodajnih lanaca u jedinstvenu mrežu Future Plus, koja sada broji preko 1200 prodajnih mesta.

„Logično je da je velika i dinamična firma kao što je Futura Plus tražila jedno svetski priznato rešenje, koje prati svetske trendove“ reči su Miodraga Bogdanovića, direktora IT sektora u Futuri Plus. „Jedan od glavnih argumenata za Microsoftovo rešenje, u odnosu na konkurentska, je niska cena samog rešenja, kao i niži troškovi implementacije.“

Microsoft Dynamics NAV je zadužen za pokrivanje kompletnog finansijskog poslovanja Future Plus, i u njemu se vode najznačajniji poslovni podaci, poput glavne knjige i osnovnih sredstava, ali i svakodnevnih troškova, poput goriva i troškova održavanja za preko 200 vozila. „Sada kada znamo mesto nastanka troškova, možemo i da utičemo na njih, što sa prethodnim sistemom nismo bili u stanju“, otkriva gospodin Bogdanović.

Novi informacioni sistem omogućava i vođenje kadrovske evidencije i obračun zarada, što u kompaniji koja ima preko 3200 zaposlenih može doneti značajne uštede.

Leave a Reply