Događaji · IT

Garmin na Sajmu automobila

Infoteam će na Sajmu automobila predstaviti celu gamu Garmin uređaja za auto navigaciju.

Tu je najpre nuvi 2×5 serija, sa standardnim 3,5 inčnim i „wide“ 4,3 inčnim ekranima. Zatim nuvi7xx koji omogućava 3D prikaz zgrada i objekata u većim gradovima Evrope i ima Lane Assist prikaz ukrštanja većih puteva u 3D. Sledei nuvi 8xx, koji uz sve to ima mogućnost zadavanja komandi glasom (na engleskom jeziku). Model nuvi 5000 je karakterističan po svom velikom touchscreen ekranu dijagonale 5,2 inča, odnosno 10,9 cm. Sa svojim multi-modom (auto/brod/motor/pešak) nuvi 550 ima puno svojih prednosti, a tu je i novi univerzalni marine/auto ploter GPSMAP 620.

Tokom sajma predstaviće se i nova verzija svoje SCG Route 2.0 – rutabilne karte Srbije i Crne Gore sa povećanom bazom gradova i POI tačaka. Na sajmu će svi nuvi uređaji moći da se kupe sa promotivnim sajamskim popustom. Na Sajmu automobila će se ove godine posebno promovisati bezbednost u saobraćaju, pa će u svetlu te promocije Infoteam davati poseban popust na modele nuvi 2×5 sa Bluetooth-om.

Bezbednost u saobraćaju je u ponudi Infoteam-a naglašena i predstavljanjem FLIR termovizijskih kamera za automobile. PathFindIR je termovizijska kamera koja višestruko smanjuje opasnost pri noćnoj vožnji, detektujući objekte, ljude i životinje ispred vozila na mnogo većoj daljini od standardnih farova. Domet detektovanja zavisi od veličine i toplotne razlike objekta i kreće se od 300m do čak 800m. Male dimenzije kamere omogućavaju laku montažu iza maske. Slika se može prikazati na ugrađenim LCD ekranima u vozilima ili na 7″ ekranu iz PathFindIR seta. Kamera je otporna na vremenske uslove a opremljena je i sistemom za odleđivanje sočiva.

Treba napomenuti da će Infoteam predstaviti Flir termovizijske kamere i za druge namene: marine (za nautičku primenu i bezbednost plovidbe), security (koje čoveka detektuju na daljini od 310m do čak 1.6km – za upotrebu u sistemima video nadzora) i OEM moduli (za ugradnju u korisničke sisteme).

Leave a Reply