IT

General Electric podržava borbu protiv raka dojke

Prvo od tri postrojenja za kogeneracijsku proizvodnju energije snage 2 MW iz Jenbaha koje je izradila kompanija GE, biće instalirano u energetskom centru u King’s Cross-u i obezbediće 100% toplotne energije i zadovoljiti 80% zahteva za električnom energijom.

Ugovor između kompanije GE i King’s Cross Central Limited Partnership-a bazira se na dugoročnoj održivosti razvoja.

CHP mašina će, ne samo generisati električnu energiju koja će se unositi u koordinatnu mrežu, već će takođe obezbeđivati toplotnu energiju za grejni sistem u ovoj oblasti (DHS). Svih 70 zgrada u King’s Cross-u, od zgrade Fakulteta umetnosti do zgrade Camden Council-a, nove kancelarije BNP Paribas Real Estate-a i hotela Great Northern, biće povezane sa DHS-om kada se očekuje da će nivo emisije ugljenika biti za 60% niži nego 2001. godine.

Obično su ova postrojenja zelene boje, ali sistem iz Jenbaha je ofarban u roze u znak podrške istraživanju o raku dojke i od milja je nazvan Pink Panter.

Da bi proslavili dolazak postrojenja u King’s Cross, članovi tima koji rade na projektu organizovali su vožnju iz Jenbaha, dugu 1200 km, koja je započeta u Austriji gde je mašina napravljena, a krajnja destinacija joj je King’s Cross, u centru Londona.

Vožnja traje od 12. do 20.maja i prosečno se prelazi 136 km dnevno, na putu kroz Nemačku, Francusku, preko Alpa i ima za cilj sakupljanje više od 30 000 funti za dve humanitarne akcije – istraživanje o raku dojke i akciju Global Generation – lokalnu humanitarnu akciju u oblasti King’s Cross-a koja pruža priliku mladim ljudima da učestvuju u stvaranju sigurne budućnosti.

Za podršku timu, posetite: http://www.justgiving.com/teams/PinkPanther

Na kraju vožnje, King’s Cross Central Limited Partnerhsip će potpisati nalog za drugu porudžbinu CHP postrojenja od General Electric-a iz Jenbaha. Planira se da će druga narudžbina stići 2013.god.

Direktor urbanističkog razvoja GE, Kris Smit, učestvovaće u vožnji od 12-20. maja. Smit je izjavio: „GE je ponosan na učestvovanje u vožnji za podizanje svesti o raku dojke i njegovom lečenju. Izgradnja i montaža prvog pink CHP postrojenja za King’s Cross je zanimljiv način da označite vrlo ozbiljnu inicijativu, dok King’s Cross-u obezbeđuje glavne komponente razvoja. Cenimo svoju dugogodišnju saradnju sa kompanijom King’s Cross Limited Partnership i radujemo se što ćemo i dalje ispunjavati njihove energetske potrebe. ”

Kler Hebs, iz kompanije King’s Cross Central Limited Partnership izjavila je: „Kroz našu saradnju sa GE, očekujemo da ćemo premašiti mnoge ciljeve koje smo postavili za King’s Cross kao jedinstveno središte održivog razvoja 21. veka. GE razume koje su vodeće tehnologije dostupne i kako ih najbolje primeniti na deo grada kao što je King’s Cross. Kogenerecijska energija (CHP) je samo početak te očekujemo i mnoge druge inicijative u godinama koje dolaze. GE i mi delimo zajedničku viziju kada je u pitanju održivost i veoma nam je drago što ćemo raditi s njima u oblasti King’s Cross. Naporno smo se pripremali za ovih 1200 km vožnje. Činjenica da prikupljamo novac za dve važne inicijative, a to su istraživanje o raku dojke i lokalna humanitarrna akcija Global Generation, biće nam u mislima dok putujemo kroz aplska brda”.

Leave a Reply