IT

Generalni direktor Siemens Srbija u Bordu direktora DSW

Na nedavno održanoj skupštini nekadašnjeg Nemačkog privrednog udruženja u Beogradu (DSW), koje okuplja 220 kompanija iz Srbije i Nemačke, izabrani su članovi novog Borda direktora. Devet članova Borda direktora su Tihomir Rajlić, generalni direktor kompanije Siemens Srbija, Jacek Mazurkiewicz (Merck), Thomas Urban (Dr Oetker), Nenad Vučinić (VIP Mobile), Bojan Predojević (Profine), Nikola Ivošević (Rehau), Christian Braunig (Confida Consulting), Aleksandar Marinković (TUI) i David Piegazki (Wolf). Pored njih, u rad Borda direktora biće uključeni i Michael Schmidt iz Delegacije nemačke privrede u Srbiji i rukovodilac privrednog odeljenja Ambasade Nemačke u Beogradu.

Na skupštini DSW-a donete su i druge bitne odluke i smernice za budući rad. Tako je ime promenjeno u Nemačko-srpsko privredno udruženje, a Bord direktora zamenio je nekadašnji Upravni odbor.

Novi Bord direktora Nemačko-srpsko privrednog udruženja će ubuduće staviti jači akcenat na daljem intenziviranju srpsko-nemačke privredne saradnje, naročito u oblastima industrije, energetike, infrastrukture, zdravstva, prehrambene industrije, zelene tehnologije, ICT, trgovine i turizma.

Leave a Reply