IT

Globalni lideri se obraćaju HP-u radi obezbeđivanja stalne dostupnosti

Kompanija HP objavljuje da vodeće globalne kompanije nastavljaju da biraju konvergentnu infrastrukturu za svoje najkritičnije potrebe – da bi obezbedile neprekidnost svog poslovanja.

Korisnici u različitim oblastima, od zdravstva, preko finansijskih usluga, do internet medija, koriste HP Integrity sisteme da bi kreirali infrastrukturu koja je otporna na kvarove i koja radi neprekidno, kao i da ostvare stalnu dostupnost aplikacija i vodeći nivo pružanja usluga. To je od vitalnog značaja za korisnike kojima je potreban bezbedan pristup zdravstvenim kartonima, skalabilno upravljanje globalnim telefonskim mrežama i korisnička podrška za osnovne finansijske aplikacije.

HP omogućava stalnu dostupnost podataka i aplikacija

Sistem integrator Daiwa Institute of Research Business Innovation Ltd oslanja se na HP NonStop tehnologiju već skoro 14 godina. Daiwa koristi novo proširenje HP Integrity NonStop BladeSystem linije četvorojezgarnim NB54000c serverom da bi obezbedila pristup aplikacijama na zahtev.

Zasnovan na modularnoj blejd arhitekturi, novi NB54000c garantuje neprekidan rad zahvaljujući upotrebi dokazanih inovacija kao što je HP ServerNet, tehnologija za interkonekciju koja se koristi za skalabilnost otpornu na greške i serverske klastere koji se sami konfigurišu. Korisnici mogu da nastave s upotrebom dvojezgarnih HP NonStop BladeSystem servera ili preći na četvorojezgarni HP Integrity NB54000c server jednostavnom zamenom blejda i tako ostvariti dvostruko bolje performanse unutar istog kućišta.

„NB54000c predstavlja pouzdani biling sistem uz značajno nižu cenu u odnosu na druge proizvošače, što našoj kompaniji omogućava da kreira nove i inovativne usluge brže od naših konkurenata“, rekao je Takeshi Yonehana, zamenik generalnog direktora, Odeljenje za upravljanje sistemskom infrastrukturom, Daiwa Institute of Research Business Innovation Ltd. „Daiwa se oslanja na NonStop rešenje za naše kritične potrebe i aplikacije koje obrađuju veliku količinu podataka vezanih za biling proces. Visoka dostupnost ovih sistema obezbedila nam je neprekidan rad od prve instalacije 1997. godine. Mi neprestano unapređujemo naša rešenja i usluge da bismo zadovoljili potrebe naših korisnika.“

HP obezbeđuje konektivnost

Dugogodišnji HP-ov korisnik i globalni medijski gigant AOL obrađuje skoro 3 milijarde e-mail poruka dnevno. Stalna dostupnost osnovnih usluga za autentifikaciju i e-mail usluge od kritičnog je značaja za uspeh kompanije. AOL se oslanja na HP Integrity NonStop BladeSystem da bi obezbedio da se sve transakcije precizno obave i da korisnici dobiju neprekidnu uslugu. Rezultat toga je da AOL korisnici mogu lako menjati svoje lozinke, pristupati podacima o plaćanju i promeniti tip usluge, u bilo kom trenutku.

HP obezbeđuje dostupnost

Da bi premestila svoj računski centar i prešla na cloud computing model isporuke, holandska kompanija PinkRoccade Healthcare, koja se bavi IT rešenjima za zdravstveni sektor odabrala je HP-ovu konvergentnu infrastrukturu.

„Za PinkRoccade Healthcare osnova poslovanja je obezbeđivanje našim korisnicima stalnu dostupnost kritičnim zdravstvenim aplikacijama“, rekao je Jan van Dijk, menadžer, ZorgComputercentrum, PinkRoccade Healthcare. „Zahvaljujući Integrity BL860c i2 serveru s HP-UX operativnim sistemom naši korisnici mogu pristupiti njihovim elektronskim zdravstvenim kartonima i drugim zdravstvenim aplikacijama kad god im je to potrebno, uz 40 odsto manju potrošnju električne energije.“(1)

U svetu koji je neprekidno povezan HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On Enterprise okruženja. Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružile usluge koje su im potrebne.

Leave a Reply