IT

Google ne strepi o recesije u SAD

“Verujemo da smo dobro pozicionirani za slučaj da je američka ekonomija u recesiji. Ne zavisimo u većoj meri ni o jednom tržištu posebno. Nema tržišta na kojem se puno više oglašava nego na nekom drugom”, tumači izvršni direktor Eric Schmidt.

Najveći svetski internetska pretraživač Google u utorak je objavio da je u dobrim pozicijama da uspešno prebrodi eventualnu ekonomsku krizu, sa obzirom na široku rasprostranjenost njenih oglašivača. Izvršni direktor Googlea Eric Schmidt potvrdio je da pad vrednosti deonica i manjak kredita na finansijskim tržištima predstavlja vrlo ozbiljan problem te da mnogi očekuju globalnu ekonomsku krizu.

“Prerano je donositi zaključke o pojavi nekih određenih posljedica, ako ih i ima, ne mislim da ih je mnogo”, kazao je Schmidt. Direktni marketing, naslednik online marketinga, tradicionalno se dobro nosio sa razdobljima recesije u ekonomiji, poručio je Schmidt.

“U vremenima globalnog usporavanja pojačano se pribegava oglašavanju višeg kvaliteta a takvo oglašavanje određeno je onime što se prodaje”, kazao je. Google, koji je u četvrtom tromesečju ostvario 4,82 milijardi dolara, gotovo 98 posto svojih prihoda ostvaruje od tekstualnih oglasa. A sada istražuje i druge formate oglašavanja, poput video reklama na You Tubeu.

Leave a Reply