IT

Google u prvom kvartalu povećao dobit 8,9%

The duckies invade GoogleAmerički softverski div Google objavio je da mu je u prvom tromesečju ove godine dobit porasla za 8,9 posto a prihodi za 6,2 posto, čime je uspeo da napraviti zaokret u odnosu na prethodno tromesečje.

Vodeća kompanija na području internet oglašavanja zabeležila je tako u prva tri meseca ove godine dobit u iznosu 1,42 milijarde dolara, u odnosu na 1,31 milijardu dolara u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su joj porasli za 6,2 posto, na 5,51 milijardu dolara, čime je načinila zaokret u odnosu na četvrto tromesečje 2008. kada je prvi put na kvartalnom nivou zabeležila njihov pad, i to za tri posto.

“Google je imao dobro tromesečje, sa obzirom na dubinu recesije”, zaključio je u službenom saopštenju izvršni direktor Eric E. Schmidt.

Rezultati naglašavaju otpornost našeg modela poslovanja i trajni potencijal interneta, kom se sve više okreću i korisnici i oglašivači. U predstojećem razdoblju naš prioritet će i dalje biti ulaganje u dugoročne projekte, kako bismo stvorili uslove za budući rast u temeljnom i novim delovima poslovanja“, dodao je.

Izveštaj je ujedno pokazao prve rezultate Googlovih nastojanja da sreže troškove otpuštanjem 300 zaposlenih, zatvaranjem neperspektivnih projekata i ukidanjem određenih povlastica za zaposlene.

Leave a Reply