IT

Grafička tabla Genius EasyPen M506A za lako crtanje

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računre, je predstavio vrhunsku grafičku tablu M506A koji će olakšati i ubrzati rad svim korisnicima grafičkih programa poput Photoshopa ili Corel Drawa.

M506A je izuzetno lagan i ergonomski oblikovan, a ono što ga izdvaja od većine konkurenata jeste da se vrlo jednostavno koristi bez obzira na to da li ste dešnjak ili levak. Jednostavno ga okrenite u orijentaciju koja Vam odgovara i on će se prilagoditi Vašem načinu rada. Držač za olovku smešten je sa gornje strane table i može se lako premestiti na suprotnu stranu, u zavisnosti od Vaših preferenci. Na tabli se nalaze četiri tastera koji omogućavaju brz pristup funkciji Undo, brisaču i zumiranju u grafičkim programima.

Površina za crtanje je u ramzeri 4:3 i dimenzija 5×6 inča (12,7×15,24 cm) nudi veoma visoku rezoluciju od čak 4.000 LPI (lines per inch – linija po inču). Tablet nudi čak 1.024 nivoa osjetljivosti na pritisak, zahvaljujući čemu je rad u grafičkim programima izuzetno precizan i brz, bez trošenja vremena na ispravljanje grešaka. Uz tablu dolazi olovka sa dva integrisana tastera pomoću kojih možete crtati, slikati ili pisati kao sa pravom olovkom. Olovka je, poput table, izuzetno lagana, ne koristi baterije i bežična je tako da je možete sasvim slobodno držati u ruci.

Kako biste odmah počeli sa korišćenjem table za ono u čemu ona briljira, u paketu se besplatno isporučuju Adobe Photoshop Elements i Corel Painter Essentials 4 – dva vrhunska softverska alata za crtanje, slikanje i obradu fotografija.

EasyPen M506A se na računar spaja putem USB interfejsa i radi sa svim novijim verzijama Windowsa (od Windowsa XP nadalje) kao i sa novijim verzijama OS X-a (od 10.4 nadalje).

Leave a Reply