IT

Guy Degrenne angažovao Sophos u odbrani od Conficker virusa

Francuski lider u proizvodnji escajga, posuđa i dekorativne opreme za stolove, Guy Degrenne, je izabrao Sophos rešenje u odbrani svoje mreže od napada Conficker virusa. Sophos Endpoint Security and Control je primenjeno na 320 računara i servera ove kompanije.

Postojeće rešenje za zaštitu Guy Degrenne kompanije, nije bilo dovoljno da bi uklonilo infekciju koju je prouzrokovao napad Conficker virusa. Kada su shvatili ozbiljnost situacije, u pokušaju da zaštite svoje još ne zaražene računare, kompanija je potražila novo rešenje koje bi im rešilo pitanje zaštite.

Jednostavno i lako upravljivo rešenje je omogućilo brzu implementaciju i konfiguraciju Sophos antivirusa, nakon čega su zaraženi računari uz pomoć Sophos tehničke podrške očišćeni od virusa. U tom procesu Guy Degrenne je bio u mogućnosti da i dalje bezbedno komunicira sa spoljnim okruženjem što je i krucijalna stvar u poslovanju kompanije.

“Kada govorimo o sigurnosti, pružena pomoć tehničke podrške – kako putem telefona, tako i na licu mesta – je vitalna, pogotovo kada se pojavi kriza,” izjavio je Jean-Pierre Montaut, IT menadžer za Guy Degrenne. “U mogućnosti sam da iz prve ruke potvrdim izuzetni kvalitet Sophos proizvoda kao i tehničke podrške.“

“Iako ugovor zvanično još nije bio potpisan, inicijalna intervencija Sophos tima nakon samo dva dana pregovora omogućila je hitnu implementaciju rešenja na sve naše radne stanice,“ nastavio je Montaut. „Nakon ove inicijalne intervencije je bilo moguće utvrditi koje su radne stanice zaražene a potom ih i izlečiti – što ni jedan drugi proizvod nije pružao. Bili smo u veoma nezavidnom položaju, sa preko 1200 detekcija ovog virusa dnevno. Ova brojka je skoro pala na nulu nakon samo osnovne implementacije Sophos Endpoint Security and Control rešenja, a nakon njegove konfiguracije, pretnja je potpuno uklonjena.”

Leave a Reply