IT

Heidelberg ponovo u digitalnoj štampi?

Heidelberg aktivno traži partnera za povratak na tržište digitalne štampe. Prema vestima iz nemačkog časopisa Handelsblatt, Heidelberg je već u razgovoru sa nekoliko kompanija, uključujući i Kodak.

Tražeći novog partnera, akcenat je, između mnogih drugih modela i proizvođača, stavljen i na NexPress. Da podsetimo, 2004. godine Kodak je kupio 50% vlasništva NexPress projekta od Heidelberg-a po nominalnoj ceni od samo jednog dolara, uz dogovor da će Kodak bazirano na prodaji do kraja 2005. godine platiti Heidelberg-u do 150 miliona dolara…

Ova akcija i potencijalni povratak jednog od najvećih proizvođača štamparskih mašina na tržište digitalne štampe, izazvala je mnoge komentare, od kojih je većina šaljive prirode. Tako su prve asocijacije bile vezane za film „Dan Mrmota“ (Groundhog Day) u kome se isti dan neprestano ponavlja, pa do poređenja sa fast food-om i akcije nove kompanije „Heidelberger“  koja će uz svaku prodatu mašinu deliti besplatan obrok. Naravno, oni ozbiljniji se pitaju zašto ulaziti na tržište digitalne štampe koje je već pretrpano kompanijama sa velikim iskustvom i znanjem u ovom poslu.

Leave a Reply