IT

HERMES SoftLab Sarajevo izvršio uspešnu akviziciju softverske firme INSoft

Članica ComTrade Group, HERMES SoftLab Sarajevo, juče je objavila uspešno zavšenu akviziciju softverske firme INSoft, koja je lider u pružanju IT rešenja za brokerske kompanije i banke u oblasti investicionog poslovanja u Bosni i Hercegovini. Ova akvizicija doprinosi da ComTrade grupacija upotpuni i ojača svoj portfolio rešenjima za finansijske institucije, što predstavlja jedno od strateških pravaca kompanijskog delovanja.

Odluka o preuzimanju je u skladu sa strategijom kompanije, koja očekuje unapređenje poslovanja u polju razvoja i prodaje IT rešenja u Adriatik regionu. Osnovni razlozi za akviziciju INSofta leže u činjenici da je ta softverska kuća razvila IT investment banking rešenje, sa kvalitetnom bazom kupaca u ovom regionu, kao i da poseduje vrhunsko znanje na polju razvoja rešenja za finansijske institucije.

Integrišući investiciono bankarsko rešenje, grupacija ovim upotpunjuje svoj portfolio rešenja za bankarske institucije i na taj način postaje vodeći provajder ovih rešenja na bosanskom tržištu, kao i jedna od kompanija koja bankama i brokerskim kućama u Adriatik regiji nudi kompletna rešenja iz ove oblasti.

U cilju daljeg strateškog razvoja kompanija ComTrade Group novim akvizicijama nastavlja da jača kompetencije na lokalnim tržištima.

Leave a Reply