IT

Holandski Hinttech gradi razvojni IT centar u Novom Sadu

Holandska kompanija “Hinttech” predstavila je danas projekat izgradnje poslovne zgrade u Novom Sadu u kojoj će biti smešten razvojni centar i gde bi u narednih pet godina trebalo da posao dobije oko 100 visokoobrazovanih ljudi.

Kompanija “Hinttech” posluje u sektoru informacionih tehnologija (IT), a u Novom Sadu prisutna je tri godine i ima svoj proizvodni pogon u kojem je trenutno zaposleno 40 ljudi.

Predstavnici kompanije “Hinttech” danas su najavili da će nova poslovna zgrada, u koju će uložiti milion evra, biti završena tokom 2012. godine i dodali da je taj investicioni projekat podržala Vlada Srbije kroz program subvencija za zapošljavanje 60 radnika do kraja naredne godine.

“Hinttech” je član Vojvođanskog IKT klastera čije se prostorije nalaze u Poslovnom inkubatoru u Novom Sadu, a pored Srbije posluje i u Holandiji, SAD, Velikoj Britaniji i Švedskoj.

Za klijente ima univerzitete, vlade, banke i kompanije kojima ova firma pruža usluge iz e-biznisa i prilikom implementacije IT projekata.

Leave a Reply