IT

HP i ove godine podržao Međunarodni dan devojčica u IKT

Kompanija HP je i ove godine podržala i obeležila “Međunarodni dan devojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (IKT)”. Na ovaj dan devojčice imaju priliku da posete uspešne firme i informišu se o radu žena u IKT kompanijama.
HP je organizovao upoznavanje devojčica sa svakodnevnim poslovima i iskustvima žena zaposlenih u HP-u, a sve sa ciljem povećanja interesovanja i učešća devojčica u IKT-u.

HP je ovom prilikom ugostio 21 devojčicu iz osnovne škole “Ljupče Nikolić” iz Aleksinca i zaposleni su im preneli svoja iskustva u radu u jednoj od najvećih IT kompanija u svetu. HP je odličan primer da su žene prisutne u svim segementima u IT sektoru, kako u našoj zemlji tako i u okruženju. Kompanija HP pruža jednaka prava svima, bez obzira na pol, svi imaju priliku da prođu kroz edukaciju o poštovanju i uvažavanju različitosti i svi zaposleni dobijaju jednaku priliku da se usavršavaju, menjaju poslove u zavisnosti od afiniteta i iskustva i profesionalno napreduju.

Međunarodni dan devojčica u IKT-u“ je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija, a u Srbiji ga od prošle godine podržava Digitalna agenda uz pomoć najvećih IKT kompanija koje posluju u našoj zemlji.

Leave a Reply