IT

HP i Sony najavljuju sklapanje ugovora o licenciranju on-demand sadržaja

Kompanije HP i Sony Pictures Home Entertainment (SPHE) su najavile da će SPHE izdati licencu po kojoj će se odabrani naslovi iz njihove opsežne video ponude proizvoditi i distribuirati putem HP-ove usluge proizvodnje DVD-ova na zahtev. Sony će tako postati prvi veliki holivudski studio koji nudi svoje video naslove putem HP-ove usluge.

HP-ova usluga proizvodnje na zahtev pruža nam održiva sredstva dostavljanja šireg spektra specijalizovanih  proizvoda i proizvoda iz kataloga našim potrošačima,” objašnjava David Bishop, čelni čovek SPHE-a. “Znamo da postoji velika potražnja za ovim naslovima, a kroz saradnju sa HP-om možemo da unovčimo naš opsežan katalog proizvoda i omogućimo maloprodajnim mestima da osiguraju dostupnost šireg spektra Sonyjevih proizvoda potrošačima bez značajnijih ulaganja u inventar.” Konačan popis i dostupnost SPHE-ovih naslova koji će biti licencirani ovim ugovorom tek trebaju da se definišu.
HP-ova usluga proizvodnje DVD-ova na zahtev
HP-ova usluga proizvodnje na zahtev koristi se za proizvodnju DVD-a bilo kojeg filma, TV emisije ili drugog video sadržaja, bez obzira na njihovu specijalizovanost ili tešku nabavljivost. Sadržaj koji trenutno planira da se  objaviti uključuje sledeće:

• klasične i starije TV emisije koje nikad pre nisu objavljene na DVD-u
• strane filmove
• produkcije specijalizovanih žanrova poput religije, obrazovanja, lifestylea, zdravlja, prehrane i sporta
• specijalizovane programe kablovske televizije
• nezavisne filmove
• nedavno emitirane TV emisije i sportske događaje od velikog značaja na pojedinim tržištima ili unutar tačno određenih grupa potrošača

Filmskim studijima i trgovcima video materijalima HP-ova usluga rešava problem usklađivanja ponude i potražnje katalogizovanih i specijalizovanih naslova, te smanjuje troškove inventara, pakovanja i povrata robe.

Pomenuta usluga je jedna u nizu usluga HP Digital Content Services koje maloprodajnim trgovcima pomažu da udovoljie zahtevima potrošača koji žele video sadržaj u različitim oblicima, uključujući digitalne sadržaje ‘skinute’ sa interneta, tradicionalno upakovane DVD-ove i nadolazeće video formate poput Blu-ray diskova.

HP-ov ugovor sa Sonyjem predstavlja značajan pomak u zabavnoj industriji,” ističe Willem de Zoete, potpredsednik i glavni direktor poslovne jedinice Digital Content Services, HP. “Potrošačima zajedno nudimo veći izbor sadržaja te smo u mogućnosti premostiti nesrazmer između količine proizvedenog sadržaja i sadržaja koji je objavljen i dostupan za korištenje.”

Leave a Reply