IT

HP i VMware pripremaju tehnologiju za bezbedna cloud okruženja

HP i VMware su najavili nameru da sarađuju na razvoju i prodaji nove generacije sistema za sprečavanje upada (Intrusion Prevention System; IPS) osmišljenih i optimizovanih za virtuelna i cloud okruženja zasnovana na VMware vSphere® rešenju.
Proširujući HP-ovu strategiju konvergentne infrastrukture, ove saradnja će se osloniti na uspeh postojećeg HP TippingPoint IPS rešenja za VMware vSphere instalacije, te postojeću integraciju dići na novi nivo.

Kompanije imaju cilj da unaprede zaštitu korisnika integrišući HP TippingPoint IPS sa VMware vShield™ i VMware vCloud Director® rešenjima. Integracija ovih proizvoda će omogućiti postojanje prožimajuće zaštite u cloud okruženju zahvaljujući objedinjenom upravljanju zaštitom, kao i zbog automatizacije skeniranja, otkrivanja pretnji i blokiranja napada. Biće olakšano održavanje bezbednosnih polisa uz održavanje bolje zaštite tradicionalnih, virtuelnih i cloud infrastruktura.

„Širenje virtuelnih i cloud sistema, dovelo je do novih bezbednosnih potreba koje nikad ranije nisu bile toliko kompleksne i od tolikog značaja za naše korisnike“, rekao je Alan Kessler, potpredsednik i generalni direktor HP-ovog odeljenja za bezbednosne proizvode. „Nadograđujući HP-ov globalni strateški savez s kompanijom VMware, ova saradnja će doneti nove, inovativne bezbednosne tehnologije za konvergentnu infrastrukturu i pružaće zaštitu koja je automatizovana i neprimetna.“

Kompanije su najavile i da će zajedno ponuditi hardversko i softversko rešenje koje predstavlja kombinaciju HP TippingPoint vControllera sa VMware vShield App i Edge zaštitom radi pojednostavljivanja korporativne bezbednosti. HP TippingPoint IPS vController i VMware vShield rešenja predstavljaju sveobuhvatnu kombinaciju firewalla i IPS zaštite koja obuhvata fizička i virtuelna okruženja.

Kombinovano rešenje omogućava korisnicima da aktiviraju bezbednosne polise koje se automatski prilagođavaju promenama u virtuelnom okruženju, poput uvođenja nove virtuelne mašine. Ovo integrisano rešenje pruža stalnu, istovremenu zaštitu fizičkog i virtuelnog okruženja.

Pored toga, ovo rešenje obuhvata unapređenu inteligenciju za detekciju upada koju je razvila HP-ova istraživačka organizacija DVLabs (Digital Vaccine Labs), a koja donosi filtere koji neprestano štite od najnovijih načina izvođenja zlonamernih napada.

„Naši korisnici traže bezbednosno rešenje koje je prilagođeno novih zahtevima virtuelnih i cloud okruženja“, rekao je Allwyn Sequeira, tehnološki direktor i potpredsednik za bezbednosna i mrežna rešenja u VMwareu. „Drago nam je što možemo da s HP TippingPoint rešenjem radimo na optimizaciji današnjih rešenja, kao i što sarađujemo na predstavljanju nove generacije zaštite bazirane na cloud sistemima.“

HP-ova konvergentna infrastruktura je ključna komponenta Instant-On Enterprise okruženja. U svetu koji je neprekidno povezan Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje tehnologiju u sve što organizacije rade da bi korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima trenutno pružile usluge koje su im potrebne.

Cene i dostupnost

Objedinjeno HP TippingPoint IPS vController i VMware vShield rešenje je već dostupno kao zaštitni sloj za HP-ovu i VMwareovu dokazane referente arhitekture koje su razvijene za konvergentnu infrastrukturu, virtuelizaciju klijentskog okruženja i cloud computing sisteme.

Ova rešenja su integrisana i podržana kroz mrežu globalnih konsultanata za bezbednost i inženjera podrške. Pored toga, HP Services nudi i usluge vezane za cloud i virtuelnu infrastukturu, zaštitu, projektovanje arhitekture, kao i implementaciju proizvoda. Ova rešenja i usluge mogu se nabaviti direktno od HP-a ili kroz mrežu ovlašćenih partnera.

Leave a Reply