IT

HP imenovao Miloša Đurkovića za generalnog direktora kompanije u Srbiji

HP je danas imenovao Miloša Đurkovića za generalnog direktora i menadžera Enterprise Business grupe (Grupe za poslovna rešenja) u Srbiji.

Miloš Đurković će biti odgovoran za poslovanje Enterprise Business grupe, kao i kompanije i rukovodiće HP menadžerskim timom u Srbiji. O poslovanju kompanije Đurković će izveštavati Josefa Ehrenhoefera, generalnog direktora i menadžera Enterprise Business grupe za evropska tržišta u razvoju, u koja spadaju Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Makedonija, Malta, Moldavija, Rumunija, Srbija i Slovenija.

Miloš je državljanin Srbije, proveo je više od 16 godina u IT industriji Srbije i susednih zemalja. Od 2006 do 2009 bio je generalni direktor kompanije IBM u Srbiji. Prethodni angažman uključuje poziciju direktora kompanije CISCO u Srbiji, kao i inženjersku i menadžersku poziciju u odeljenju prodaje u kompanijama Spinnaker New Technologies i Džiti Communications.

“Izuzetno smo zadovoljni što je čovek sa tako velikim iskustvom i talentom za vođenje poslovanja, kakav je Miloš, odlučio da se pridruži komapniji HP” rekao je Josef Ehrenhoefer.

“Njegove dokazane veštine rukovođenja i prethodno iskustvo će doprineti budućem rastu kompanije HP u Srbiji. Bogato iskustvo koje Miloš ima na lokalnom tržištu, kao i njegova direktna povezanost sa korisnicima i partnerima čine ga savršenom osobom za vođenje i unapređenje poslova kompanije HP u Srbiji”, dodaje Ehrenhoefer.

Leave a Reply