IT

HP je kupio kompaniju Atos Origin Middle East Group

HP je dramatično proširio poslovanje u osnovnoj oblasti – oblasti usluga – na jednom od najbrže rastućih tržišta na kojima je prisutan: na Bliskom Istoku. Kupovinom kompanije Atos Origin Middle East Group (AOME) – bliskoistočnog lidera u izvođenju SAP projekata – HP potvrđuje siguran i nadmoćan liderski položaj koji zauzima na tržištu ovog regiona. Ti novi talenti i tehnologija dodatno ojačavaju i do sada značajan liderski položaj HP-a na bliskoistočnom tržištu. Zauzimanje mesta vodeće svetske kompanije u oblasti informacione tehnologije jedno je od HP-ovih temeljnih strateških opredeljenja.

Strateška partnerstva

Ken Vilet, podpredsednik i izvršni direktor HP-a za Bliski Istok, Mediteran i Afriku

Sa glavnim sedištem u Bahreinu, kompanija AOME zapošljava više od 450 radnika, prvenstveno u Saudijskoj Arabiji, Bahreinu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, u Kataru i u Libiji.  Kupovinom te kompanije HP proširuje i produbljuje svoja strateška partnerstva s nekim od najvećih državnih i privatnih kompanija na Bliskom Istoku.
Tu spadaju: Aramco – državna kompanija za naftu i gas u Saudijskoj Arabiji; Saudi Telecom, najveći operater fiksne i mobilne telefonije u ovom regionu; kao i hemijska industrija SABIC – najveća kompanija u Saudijskoj Arabiji koja ne posluje s naftom. Kad ovim kompanijama zatreba IT partner za presudno važne zadatke na globalnom nivou, HP će biti tu da pomogne.
„Bliski Istok predstavlja jedno od najbrže rastućih tržišta, a ova kupovina jača našu sposobnost da unapređujemo kvalitet usluga koje pružamo svojim klijentima“, kaže Kenet Vilet, podpredsednik i izvršni direktor HP-a za Bliski Istok, Mediteran i Afriku. „Pored toga, dokazana sposobnost kompanije AOME da osmisli, primeni i održava velike sisteme za planiranje resursa zasnovane na SAP-u pomoći će nam da iskoristimo prilike koje pruža ovo brzo rastuće tržište.“

Nova sinergija

Ova kupovina koristiće HP-u u tri strateške ključne oblasti: povećaće HP-ove sposobnosti u oblasti SAP-a na Bliskom Istoku; pojačaće HP-ovo stručno prisustvo u dva ključna tržišna segmenta – u državnom sektoru i u segmentu nafte i gasa; i omogućiće HP-u da bude pristuran i u Libiji i u Kataru.
„Ovo je uzbudljiv dan za sve nas u kompanij AOME. Pridruživši se HP-ovom profesionalnom timu za pružanje usluga, kompanija AOME stekla je globalnu tehničku podršku, finansijsku sposobnost da pruža bolju podršku svojim klijentima, i mogućnost da konkuriše za velike infrastrukturne projekte u regionu“, kaže Feras Zalt, direktor kompanije AOME. „Konsultantska stručnost kompanije AOME, udružena sa globalnim prisustvom i znanjem HP-a, pomoći će našim klijentima u ovom regionu da uspešno odgovore svojim poslovnim izazovima.“

HP i Bliski Istok

HP je vodeća kompanija u obezbeđivanju tehnoloških rešenja za pojedince, firme i institucije na Bliskom Istoku.
Dubai World izabrao je HP kao jedinu firmu na čijoj platformi će zasnovati funkcionisanje i usluge centralnog IT odeljenja, a pouzdanost, prilagodljivost, dostupnost i kontinuitet poslovanja obezbeđuju vrhunski hardver HP Superdome i HP-ov softver.
HP je u Kataru dao svoj doprinos da se projektom Information Technology Infrastructure Library (ITIL) uveća efikasnost IT odeljenja kompanije Qatar Telecom (Qtel).  Šest meseci nakon što je počela da koristi HP BladeSystem, Mashreqbank – najveća privatna banka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima – prepolovila je dnevno vreme obrade podataka i znatno ubrzala razvoj novih aplikacija koje ovoj banci omogućavaju da efikasnije odgovori na potrebe klijenata.

Preobražaj usluga

HP ima odličan učinak u oblasti pribavljanja tehnologije. Kupovinom kompanije AOME, uz još nekoliko koje je HP pribavio u poslednje tri godine, stvorena je jedna od najboljih svetskih sveobuhvatnih ponuda poslovnog softvera za IT menadžment i usluge.

Strateški savez

HP i SAP ostavili su dubokog trag svojim vrhunski kvalitetnim poslovnim rešenjima isporučenim klijentima širom sveta. Skoro polovina SAP instalacija širom sveta radi na HP-ovoj infrastrukturi. HP-ove usluge pomažu klijentima da učvrste, premeštaju i optimizuju infrastrukturu svojih SAP aplikacija; da pređu na najnoviju verziju SAP ERP-a (poslovnog planiranja resursa); i da sastave plan koji koristi poslovnu SOA (arhitekturu orijentisanu ka uslugama) za inovacije u budućim poslovnim procesima.
Više o tome kako HP može da integriše novo ili nadograđeno SAP rešenje u vaše poslovanje naći ćete na adresi www.hp.com/go/sap

Leave a Reply