IT

HP mrežna rešenja za najviši nivo nege pacijenata

HP mreža sa 18.000 portova unapređuje komunikaciju i snižava troškove najvećoj neakademskoj bolnici u Holandiji

Klinika Isala je za unapređenje komunikacije na svim svojim lokacijama odabrala HP-ovo mrežno rešenje. Sveobuhvatna žična i bežična mreža unaprediće kvalitet nege pacijenata tako što će pružiti bezbedan pristup informacijama iz svih bolnica i laboratorija u okviru klinike.

HP Technology Services i HP-ov partner Dimension Data, implementiraće žičnu i bežičnu mrežu sa 18.000 portova kako bi zdravstvenom osoblju na svim lokacijama klinike obezbedili brz i pouzdan pristup podacima dok su u pokretu. U srcu mreže nalaze se moćni HP 12508 svičevi koji obezbeđuju maksimalni kapacitet i mogu da ostvare brzine do 100 GB. Za distribuciju saobraćaja zaduženi su HP 5820 svičevi brzine 10 GB, dok izdržljivi svičevi HP 8212 obezbeđuju neprekidan rad sistema i unapređuju produktivnost mreže. HP 3800 svičevi bazirani na otvorenim standardima nalaze se na krajevima mreže, dok dva HP MSR50-40 rutera obezbeđuju snažne performanse pri usmeravanju podataka, kao i bežičnih, bezbednosnih i glasovnih servisa.

Za kontrolu pristupa zadužen je HP MSM760, uz HP MSM460 i HP MSM466 bežične pristupne tačke bazirane na 802.11n standardu i razmeštene širom klinike Isala radi lakog pristupa preko mobilnih uređaja.

Radi maksimalne efikasnosti, celom mrežom će se upravljati putem HP Intelligent Management Centre (IMC) softvera, alata koji daje jedinstven pregled svih HP-ovih platformi, kao i rešenja drugih proizvođača. HP IMC će objediniti upravljanje mrežnim resursima, servisima i korisnicima radi snižavanja operativnih troškova i smanjivanja opterećenja IT osoblja klinike.

HP TippingPoint sistem za sprečavanje upada će obezbediti mrežu i aplikacije od spoljnih opasnosti, dok će VPN Firewall moduli u HP 12508 svičevima pružiti zaštitu od hakerskih i DoS napada. A redundantnost na svim nivoima mreže garantuje maksimalnu stabilnost za kritične aplikacije koje se pokreću u IT infrastrukturi klinike.

“Zdravstvene organizacije zahtevaju mrežu snažnih performansi, a koja je istovremeno brza, pouzdana i kojom se lako upravlja”, rekao je Attila van Dam, Country Manager, HP Networking. “Ovo je izuzetno velika i moderna mreža koja će povezati nove i stare zgrade kako bi obezbedila da pacijenti klinike Isala dobiju najviši standard nege.”

Leave a Reply