IT

HP omogućava malim i srednjim preduzećima da modernizuju IT infrastrukturu

HP predstavlja nove proizvode i usluge koje malim i srednjim preduzećima omogućavaju da pojednostave IT infrastrukruru radi unapređivanja poslovanja kroz mobilni pristup.

Upotreba mobilnih uređaja na radnom mestu omogućava daljinski pristup sofisticiranim aplikacijama za poslovanje i upravljanje procesima, što omogućava održavanje produktivnosti bez obzira na lokaciju. Mala i srednja preduzeća obično imaju statičnu ili izdeljenu IT infrastrukturu, što otežava brzo ili efikasno reagovanje na promene koje iniciraju terenski radnici i virtuelne aplikacije.

Da bi pojednostavio upravljanje IT okruženjem u malim i srednjim preduzećima i olakšao prelazak na modernu infrastrukturu, HP je ponudu konvergentne infrastrukture proširio novim storidž i mrežnim rešenjima. Pored toga, HP nudi programe finansiranja i obuke koji malim i srednjim preduzećima omogućavaju da dođu do resursa neophodnih za osnaživanje poslovnih reakcija na mobilno okruženje.

“Mobilnost će uskoro biti uobičajeni deo svakog malog i srednjeg preduzeća, a kreće se od e-mail upotrebe do pristupa kritičnim poslovnim aplikacijama poput CRM-a i lager liste”, rekao je Robert Anderson, potpredsednik za istraživanja u Gartneru. “Mala i srednja preduzeća moraju da usklade i modernizuju IT kapacitete kako bi iskoristila poslovne prednosti i izdvojila se od konkurencije.”

Modernizacija storidža u mobilnom svetu

Dok rastu količine podataka i zahtevi aplikacija, mobilnost nastavlja da proizvodi eksploziju podataka i menja način na koji se aplikacije koriste. Malim i srednjim preduzećima je potrebnajednostavna, skalabilna i ekonomična storidž platorma kao odgovor na nove zahteve, ali i kao podrška promenljivom radnom opterećenju i brzom rastu strukturisanih i nestrukturisanih podataka.

HP nudi nova storidž rešenja koja obezbeđuju skalabilnost, pouzdanost i dostupnost radi podrške novim poslovnih zahtevima. Nova ponuda obuhvata:

HP StoreVirtual Storage zasnovan na HP LeftHand operativnom sistemu i HP ProLiant Generation 8 (Gen8) tehnologiji. Ova proširiva platforma omogućava virtuelizaciju i obuhvata funkcije koje malim i srednjim preduzećima omogućavaju da dodaju fizički storidž bez prekida rada, kao i da lako prebacuju podatke između virtuelnog i fizičkog storidža.

HP StoreEasy Storage je integrisano storidž rešenje za čuvanje fajlova i podataka iz aplikacija, a ima ugrađene funkcije za deduplikaciju i enkripciju. Srednja preduzeća ne mogu više da se oslanjaju na “još jedan file server” za čuvanje nestrukturusanih podataka koji stižu sa mobilnih uređaja. Integracija sa Windows® operativnim sistemom omogućava lako konfigurisanje i upravljanje HP StoreEasy Storage rešenjem bez obuke za novi sistem. HP StoreEasy

Storage podržava do 10.000 korisnika, zauzima 3U prostor u serverskom ormanu, a sa jednog mesta omogućava prikupljanje podataka sa više lokacija i aplikacija.

HP-ovo odeljenje za finansijke usluge kvalifikovanim malim i srednjim preduzećima nudi lizing za HP rešenja uz grejs period od90 dana ili negativnu kamatnu stopu. Ova ponuda obuhvata fleksibilne načine finansiranja radi ekonomične nadogradnje infrastrukture.

Mobilisanje radnika uz jednostavno upravljanje mrežom

Mala i srednje preduzeća, kao i vladine agencije, imaju sve veći broj terenskih radnika kojima je potreban pun pristup različitim aplikacijama. No, zbog ograničenih finansijskih i ljudskih resursa, ovim organizacijama je potrebno pouzdano i ekonomično rešenje koje se lako koristi.

 

Pristupne tačke serije HP M220 novi su dodatak u HP FlexNetwork arhitekturi, a pružaju bolju propusnu moću uz jednostavnije održavanje. HP M220 olakšava upravljanje bežičnim mrežama tehnologijom koja omogućava pokretanje i održavanje do 10 pristupnih tačaka kao da su jedan uređaj. To olakšava pokretanje i konfigurisanje medijskih zahtevnih aplikacija, kao i dodavanje bežičnih uređaja u mrežu.

 

HP M220 ima i proceduru za brzo podešavanje koje se pokreće kroz web interfejs i olakšava pokretanje jednog od pet scenarija, što korisnicima omogućava da odaberu najbolje bežično okruženje za njihovu organizaciju.

Saradnja sa HP-om, ekspertom za tehnologiju

  • Uz pristup širokom rasponu tehnologija i programa, mala i srednja preduzeća mogu pojednostaviti rad IT odeljenja unapređivanjem produktivnosti zaposlenih. Ovaj tip ponude obuhvata:
  • Unapređeni HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Citrix VDI-
  • in-a-Box podržava 50 odsto više korisnika(1) nego prethodna verzija. To smanjuje cenu i kompleksnost sistema za virtuelizaciju desktop okruženja, što zaposlenima omogućava da bezbedno, sa udaljenih lokacija i sa različitih uređaja pristupe svojim podacima, aplikacijama i kompanijskom serveru. Najbitniji podaci se snimaju na server, umesto na prenosivi uređaj, što garantuje da neće biti izgubljeni, oštećeni ili ukradeni.
  • Program HP Learning Initiative for Entrepreneurs e-Learning (HP LIFE e-Learning) obezbeđuje online trening bez dodatnih troškova, radi unapređenja ključnih IT i poslovnih veština. HP LIFE e-Learning sada obuhvata i mentorski odnos s HP-ovim profesionalcima, kao i webinare i druge relevantne resurse s akcentom na upotrebu mobilnosti za podsticanje rasta.

Cene i dostupnost

Novi modeli HP StoreVirtual Storage 4130 i 4330 biće dostupni od 4. decembra po početnoj ceni od 11.500 dolara. HP LeftHand Operating System 10.0 će postojećim korisnicima HP LeftHand P4000 G2 platforme od 4. decembra bez ikakve naknade.(2)

HP StoreEasy Storage sistem će biti dostupan od 10. decembra po početnoj ceni od 5.192 dolara za kapacitet od 8 TB.(2)

Pristupna tačka serije HP M220 biće dostupna kod HP-a i kroz mrežu partnera od 12. novembra po početnoj ceni od 319 dolara.(2) Isporuka će početi u decembru ove godine.

Tehnologija HP Client Virtualization SMB Reference Architecture for Citrix VDI-in-a-Box with Citrix Personal vDisk već je dostupna.

 

Leave a Reply