Hardware · IT · Notebook-Netbook

HP-ov notebook nadmašio MacBook Air

HP-ova kompanija Voodoo, specijalizovana za izradu vrhunskih gejmerskihPC-ja, predstavila je prenosni račuanr koji je debeo samo 1,78 centimetara, i istovremno težai samo 1,54 kilograma

U odnosu na Appleov Air tanji je za 1,5 milimetar, tako da je nadmašio popmezno najavljivani Appleov najtanji prenosni računar na svetu. Kućište Envya 133 napravljeno je od karbonskih vlakana, a biće dostupan u crnoj i beloj boji sa celom paletom dizajn rešenja i prilagođavanja svakom korisniku zasebno. Ekran ima dijagonali od 13,3 inča sa rezolucijom od 1280×800 piksela.

Envy (na engleskom=zavist) je opremljen sa HDMI portom, dva USB porta, a na raspolaganju su i klasični hard disk ili SSD po izboru. Uz to, u sebi sadrži i Blootooth, Wi-Fi i VGA kameru. Tastatura ima pozadinsko osvetljenje za ugodniji rad u mračnim prostorima, a touchpad podržava multi-touch način rada. Envy sadrži i Splashtop, alat koji omogućava spajanje na internet bez prethodnog ulaska u sam operativni sistem. Korisnici će moći da priključe Ethernet kabl u Envy i tako ga pretvore u point-to-point router.

Ipak, kao i kod Aira, Envy nema optički uređaj, ali će se isporučivati sa jednim eksternim kog će korisnik povezivati USB-om. Posebna je prednost što će imati izmenjivu bateriju pa će korisnici imati mogućnost da sa sobom ponesu i rezervnu bateriju. Problem u plasmanu jedino može biti visoka cena koja će se u SAD-u kretati oko 2.100 dolara. (SEEbiz)

Leave a Reply