croods
IT

HP-ova tehnologija omogućila nastanak animirane komedije “Kruds” (The Croods)

HP-ova konvergentna tehnologija omogućava ostvarivanje novog nivoa performansi i saradnje

Kompanija DreamWorks Animation odabrala je HP-ova tehnološka rešenja za kreiranje animiranog filma Kruds (The Croods). Zahvaljujući ovoj saradnji kreirana su najnaprednija grafička rešenja ikad viđena u jednom porodičnom filmu. HP-ova konvergentna tehnologija koju čine serveri, storidž, mrežna oprema, servisi, softver i radne stanice, obezbedili su vrhunske performanse neophodne da se ispune umetnički zahtevi studija.

croods

Obrada velike količine podataka

Za nastanak filma Kruds (The Croofds) bilo je neophodno više od 80 miliona sati renderovanja da bi 3D modeli bili pretvoreni u filmsku sliku. Da bi animirani likovi “oživeli”, DreamWorks Animation je koristio HP ProLiant servere i HP Enterprise usluge u vidu farmi računara za renderovanje na četiri lokacije širom sveta.

 

Pored toga, HP ProLiant BL460c Gen8 blejd serveri omogućili su studiju da ostvari 40 odsto bolje performanse i 42 odsto ekonomičniji rad u odnosu na prethodnu generaciju servera. (1) Zahvaljujući ovoj saradnji, DreamWorks je obim renderovanja povećao na 500.000 poslova dnevno.

HP-ove radne stanice omogućile saradnju umetnika

Radi kreiranja egzotičnih bića i detaljnih pejzaža, umetnici kompanije DreamWorks Animation artists koristili su HP-ove vrhunske radne stanice HP Z820 i Z800. Zahvaljujući tome što koristi dva Intel® Xeon®  procesora, radna stanica HP Z820 je do 50 odsto brža od prethodnika, (1) što je umetnicima omogućilo da rade na velikim, kompeksnim scenama iz više uglova i sa više likova, u interaktivnom okruženju.

 

Rad je dodatno unapredio HP-ov Remote Graphics softver koji je umetnicima iz studija u SAD i Indiji omogućio da u realnom vremenu sarađuju gledajući isti ekran.

 

HP-ov hardver, softver i usluge bili su uz ekipu filma Kruds (The Croods) od nastanka ideje do kraja realizacije, što je kompaniji DreamWorks Animation omogućilo da napravi vrhunski grafički ugođaj koji njihovi fanovi očekuju.

Leave a Reply