IT

HP plovi stabilno u nemirnim vodama

I pored relativne stagnacije svetskog IT tržišta, kompanija HP je nastavila uspehe i ostvarila rast u još jednom uspešnom kvartalu

U prvom kvartalu fiskalne 2008. godine, koji je završen 31. januara , kompanija HP ostvarila je neto prihod od 28.5 milijardi dolara, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prethodne godine.

Operativna dobit po standardnom (GAAP) metodu knjiženja iznosila je 2,6 milijardi dolara, što na godišnjem nivou predstavlja rast od 42%. Korigovana zarada po akciji je dostigla 0,80 dolara, što je rast u odnosu na 0,55 dolara u istom periodu prethodne godine.

Operativna dobit po nestandardnom (ne-GAAP) metodu knjiženja bila je 2,8 milijardi dolara, sa korigo-vanom zaradom po akciji po nestandardnom metodu knjiženja od 0,86 dolara, što je rast u odnosu na 0,65 dolara u istom periodu prethodne godine.

Finansijski podaci po nestandardnom metodu knjiženja isključuju 158 miliona prilagođavanja nakon oporezivanja, odnosno 0,06 dolara po akciji, što se prvenstveno odnosi na amortizaciju kupljenih nepokretnosti. “Ponovo smo povećali vodstvo, koje je odraz naše posvećenosti smanjenju troškova i povećanju udela na ključnim tržištima” rekao je Mark Hurd, predsednik i generalni direktor kompanije HP.

Leave a Reply