IT

HP po drugi put partner Microsofta na Sinergiji

Kompanija Hewlett-Packard d.o.o. je ove godine po drugi put partner Microsofta na Sinergiji 07. Partnerstvo kompanija HP i Microsoft traje više od 20 godina i obezbeđuje strateške tehnologije i usluge korisnicima, malim i srednjim preduzećima i velikim preduzećima širom sveta.
HP podržava Sinergiju – najznačajniju konferenciju o informacionim tehnologijama u ovom delu Evrope, zato što je Microsoft svoj fokus na Sinergiji od 2005. godine pomerio sa krajnjeg korisnika na poslovne korisnike.
Ove godine učešće HP-a, kao sponzora-partnera na Sinergiji se sastoji u predstavljanju proizvoda, rešenja i usluga namenjenih velikim preduzećima. Ovo predstavljanje će se odvijati na nekoliko načina. Jedan su predavanja koja HP stručnjaci imaju u zvaničnom delu predavanja, a drugi vid su prezentacije i izloženi proizvodi na HP štandu.

„Sada imamo jedan još bolji povod za učešće na Sinergiji, naime HP je ove godine u kategoriji Saveza velikih preduzeća, po četvrti put proglašen za partnera godine kompanije Microsoft i na taj način postao prva kompanija koja je dobila tu počast više od tri puta u istoriji dodeljivanja ovog priznanja.“ Izjavio je Slobodan Radić, generalni direktor HP d.o.o. “Za nas je posebno važno da je ove godine Microsoft generalni sponzor najvećeg događaja koji organizje HP u Evropi – Software Universe 2007 – koji se ove godine održava u Barseloni krajem novembra.”
Generalni direktor HP-a, Slobodan Radić je održao predavanje na temu „Tehnologijom do uspešnih poslovnih rezultata“, gde je govorio o bliskosti i neraskidivosti veza između tehnologije i samog poslovanja. Po njegovim rečima „Nekada je vladalo mišljenje da tehnologija služi kao podrška poslovanju, međutim realnost je da tehnologija pokreće poslovanje. IT rizici sada su poslovni rizici, a IT prilike istovremeno su i poslovne prilike.“
Pored navedenog, učešće HP-a na Sinergiji ove godine se sastoji i iz niza predavanja koja će HP stručnjaci iz zemlje i inostranstva, iz grupe za tehnološka rešenja, održati u zvaničnom delu i od prezentacija koje će se svakodnevno u određenom vremenskom periodu dešavati na HP štandu. Predavanja u zvaničnom delu su na teme HP BladeSystem – adaptivna serverska infrastruktura i prednosti HP Integrity sistema na Windows zasnovanom okruženju. Dok će za sve korisnike i zainteresovane koji žele da saznaju više o skladištenju podataka i Blade serverima, biti organizovana predavanja i prezentacije na HP štandu.

Leave a Reply