IT

HP poklonio 50 karata za polufinale Davis Cupa deci bez roditelja

Kompanija HP organizovaće trodnevno druženje za pedesetoro dece iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu na ovogodišnjem Davis Cup turniru, koji se održava od 16. do 18. septembra 2011. godine u beogradskoj Areni.
“Želimo da deci iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine omogućimo trenutke za pamćenje i pružimo priliku da vide svoje teniske idole kako kroz borbu i upornost postižu ciljeve. Kompanija HP sa velikim zadovoljstvom sprovodi ovakve akcije i nadam se da ćemo uspeti da stimulišemo i ostale, bilo pojedince ili kompanije da deci bez porodice omogućimo što lepše i kvalitetnije odrastanje”. – izjavio je Miloš Đurković, direktor kompanije HP.


“Naš Centar ima dosta dece i omladine, kojima je potrebno pokloniti pažnju. Ovakav vid aktivnosti kod njih izaziva veliku radost i ushićenje što je zaista prelep prizor. Moram da se zahvalim kompaniji HP što se angažovala da im ulepša vikend, pogotovu što sva deca obožavaju tenis i naše šampione”- izjavio je Zoran Milačić, direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu ima preko 135 godina dugu tradiciju zbrinjavanja dece svih uzrasta usled nemogućnosti boravka u prirodnoj porodici. Centar pruža usluge deci čije porodice, zbog različitih okolnosti, ne mogu da obezbede punu brigu za optimalan razvoj. U Beogradu postoji šest objekata i sedam radnih jedinica u kojioma se stručno osoblje brinu o deci svih uzrasta.

Kompanija HP je na globalnom nivou 2010. godine postala zvanični tehnološki sponzor Davis Cup-a, što znači da HP pomaže razvoj informacionih tehnoloških sistema Međunarodne teniske federacije. Takođe, HP tehnološka rešenja i proizvodi unapređuju komunikaciju između različitih Davis Cup lokacija širom sveta, na kojima se igraju mečevi i doprinose održavanju Internet stranica Federacije i najveće teniserske baze podataka koju Federacija poseduje.

Leave a Reply