IT

HP pokreće novu Cloud Computing eru

HP najavljuje niz novih proizvoda i usluga kojima će velikim preduzećima i državnim organima omogućiti da iskoriste prednosti cloud computing sistema, a da istovremeno budu uvereni da će imati odgovarajuću bezbednost, performanse i dostupnost.

Cloud computing sistemi su važna i sve prisutnija platforma za Instant-On Enterprise okruženja, gde je sve i gde su svi međusobno povezani. Instant-On Enterprise zahteva fleksibilna, automatizovana i bezbedna IT okruženja koji se brzo prilagođavaju promenljivim potrebama.

Cloud computing sistemi sa jedne strane pružaju prednost kod bržeg pokretanja novih usluga, smanjenja broja IT osoblja, i mogućnosti plaćanja prema upotrebi resursa, sa druge strane nisu toliko napredni u oblastima kao što su bezbednost, dostupnost i lakoća integracije.

Novo HP Hybrid Delivery rešenje omogućava kreiranje cloud computing sistema po meri najvećih oprganizacija tako što prednosti takvih okruženja koristi da zadovolji specifične potrebe poslovnih sistema i državnih organa.

“Cloud computing postaje mejnstrim, a HP je predvodnik tog trenda”, rekla je Ann Livermore, izvršna potpredsednica HP-ove grupe za poslovanje s velikim preduzećima. “HP ima iskustvo u radu s velikim preduzećima, široku ponudu i globalni sistem za pružanje usluga, što znači da možemo provesti naše korisnike kroz ovu transformaciju.”

HP Hybrid Delivery rešenja za velika preduzeća

HP Enterprise Cloud Services-Compute omogućava pokretanje “privatnog cloud computing sistema u formi usluge” koji radi u HP-ovom vrhunskom računskom centru. Uz posebne polise vezane za usluge, performanse, zaštitu i privatnost, ovo rešenje korisnicima omogućava brzo pokretanje bezbednog okruženja s proširivim IT kapacitetima. Napravljeno na HP-ovojkonvergentnoj infrastrukturi i pomoću HP-ovog softvera za automatizaciju i upravljanje, ovaj sistem pruža sve resurse neophodne za pristup hibridnom privatnom cloud computing sistemu.

HP CloudSystem je najkompletniji integrisani sistem za izgradnju, upravljanje i korišćenje usluga u privatnim, javnim i hibridnim cloud computing okruženjima. On kombinuje snagu HP-ove konvergentne infrastrukture i liderske pozicije HP Cloud Service Automation softvera koji obezbeđuju objedinjenu zaštitu, upravljanje i usklađenost, za razliučite primene, kao i za fizičku i virtuelnu infrastrukturu.

HP CloudSystem takođe podržava i HP Cloud Maps, prvi sistem koji nudi unapred pripremljeni katalog objekata za automatsko pokretanje resursa optimizovanih za aplikacije i infrastrukturu. HP CloudSystem omogućava da se za svega nekoliko minuta pokrene nova cloud computing usluga.

HP Cloud Discovery radionica omogućava preduzećima i državnim organima da razviju pametne strategije i optimalne puteve za iskorišćavanje cloud computing sistema. Ova jednodnevna ili dvodnevna radionica ima više modula koji pokrivaju širok raspon tema, uključujući uticaj na poslovni model, bezbednost, i identifikovanje usluga koje će se pokretati iz cloud computing okruženja. Ove radionce vode iskusni profesionalci koji imaju puno iskustva sa pokretanjem cloud computing sistema širom sveta.

HP finansijske usluge dostupne su korisnicima koji kreiraju privatne cloud computing sisteme i žele da minimizuju kapitalne izdatke. HP može kombinovati svoju ponudu cloud computing rešenja sa ponudom finansijskih usluga da bi omogućio korisnicima da maksimizuju svoje finansije ciljeve paralelno s implementacijom naprednih tehnologija.

Leave a Reply