IT

HP postao zvanični partner Renault F1 tima

Kompanija HP sklopila je sa Renault F1 timom partnerstvo koje će trajati tokom sezona 2010. i 2011. godine.

Dok se početak nove sezone Formule 1 približavao, HP i Renault F1 tim su rešili da svoju saradnju prodube i intenziviraju. Partnerstvo je započeto prethodne godine kada je HP bio tehnološki partner tima.

HP tehnologija – od fabričkog pogona do pit stopa

Ovaj sponzorski ugovor, tehnološko partnerstvo, započeto prošle godine, podiže na novi nivo. Renault F1 tim će sada moći da iskoristi prednosti HP-ovih IT rešenja za unapređivanje performansi svojih bolida, za razvijanje još moćnijih alata za digitalnu simulaciju primenom HP High Performance Computing servera. HP SkyRoom rešenje za video-konferencije će pomoći uspostavljanje naprednih načina komunikacije, a smanjiće se i emisija ugljenika primenom „zelenih“ data centara i radnih stanica koje troše malo struje i koje se mogu reciklirati 90 odsto.

“Oduševljeni smo time što možemo da poželimo dobrodošlicu globalnom, priznatom lideru u našu mrežu partnera”, rekao je predsednik Renault F1 tima Gérard Lopez. “Formula 1 je dokazala da može da pomogne podizanju svesti o nekom brendu širom sveta, a mi smo ponosni što je Renault F1 tim HP-ov izbor za postizanje tog cilja.”

Zajedničke vrednosti HP-a i Renault F1 tima

Pored tehnološkog aspekta, u srcu ovog partnerstva su i zajedničke vrednosti Renault F1 tima i kompanije HP: inovativnost, visoka očekivanja, takmičarski duh, strateško razmišljanje, liderska pozicija i, naravo, timski rad.

Eric Cador, viši potpredsednik HP-ove grupe za personalne sisteme u regionu Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, je rekao: “Oduševljeni smo što ćemo osnažiti parnerstvo sa Renault Nissan grupom i obezbediti Renault F1 timu najbolju tehnologiju koja će ih podržati na njihovom putu ka pobedama.”

HP u srcu Formule 1

Kroz dvogodišnje partnerstvo HP će imati izuzetnu vidljivost u svim kanalima komunikacije koje Renault F1 tim koristi, uključujući i potpuno novi Renault F1 R30 bolid koji je prvo takmičarsko pojavljivanje imao prethodnog vikenda u Bahreinu.

Leave a Reply