IT

HP predstavio rešenja za zaštitu aplikacija kako bi korisnicima pomogao u sprečavanju hakerskih upada

HP LogoKompanija HP je najavila lansiranje softverskih rešenja za zaštitu aplikacija koja bi firmama trebala pomoći da smanje troškove i zaštite se od zlonamernih hakerskih napada.

Pomenuta nova rešenja deo su tzv. centra za sigurnost aplikacija HP Application Security Center. To je zapravo skup softverskih rešenja i usluga koje kompanijama omogućavaju da zaštite svoje internet aplikacije, i to tako što im pomažu da otkriju, poprave i spreče ranjivosti koje bi hakeri mogli da iskoriste.

Nova ponuda uključuje sledeća rješenja i usluge:
• platforma za upravljanje procenom HP Assessment Management Platform 8.0 – korisnicima pomaže da smanje troškove poslovanja i ublaže rizik vezan za aplikacije korišćenjem distribuirane, proširive platforme za testiranje sigurnosti internet aplikacija.
• rešenje HP WebInspect 8.0 – korisnicima pomaže da u potpunosti analiziraju složene internet aplikacije. Ovo novo rešenje omogućava brzo i precizno testiranje sigurnosti aplikacija te nužne popravke, čak i u slučaju internet aplikacija izgrađenih na novim tehnologijama Web 2.0.
• usluge SaaS (softver kao usluga) namenjene centrima za sigurnost aplikacija HP Software-as-a-Service (SaaS) Project Services for Application Security Center – korisnicima pomažu da brzo i efikasno implementiraju njihove inicijative za sigurnost aplikacija zajedno sa celokupnim rešenjem koje održava i sa kojim upravlja HP.

Zahvaljujući novoj ponudi iz HP-a, IT menadžeri mogu da rangiraju sigurnosna pitanja, i to tako da odrede koja imovina odnosno podaci su najvažniji za neko poslovanje. Takav pristup organizacijama omogućava da svoje ograničene sigurnosne resurse usredsrede na pitanja koja imaju najveći uticaj na poslovanje. Tako, na primer, organizacije mogu da prioritetiziraju sigurnosne napore u slučaju aplikacija vezanih za transakcije kreditnim karticama te da ih usklade sa sigurnosnim smernicama sistema Payment Card Industry (PCI).

Leave a Reply