IT

HP predstavlja nova rešenja za upravljanje informacijama

Kompanija HP predstavlja dopunjenu ponudu rešenja za upravljanje informacijama da bi organizacijama omogućila da smanje rizike, povećaju efikasnost i pojednostave način na koji upravljaju svojim poslovnim informacijama.

Instant-On Enterprise okruženje ugrađuje inteligenciju u sve poslove, radi transparentnog pregleda informacija širom organizacije, u realnom vremenu. To omogućava trenutno pružanje usluga koje su potrebne korisnicima, zaposlenima, partnerima i građanima.

HP unosi holistički pristup u upravljanje informacijama da bi menadžerima omogućio da moć informacija iskoriste za donošenje kvalitetnijih odluka, upravljanje troškovima i usklađenošću, kao i pružanje pravih informacija u pravom trenutku, onima kojima su tad potrebne.

Slede neki od rezultata istraživanja koje je tokom marta sprovela kompanija Coleman Parkes.(1)

 • Upravljanje informacijama je prelomna tačka za organizaciju.
  • 68 odsto preduzeća izjavilo je da eksplozija sadržaja povećava već postojeću kompeksnost i stvara značajne probleme vezane za skladištenje podataka i troškove.
  • Istovremeno, 59 odsto kompanija smatra da se nalazi pod pritiskom da smanji troškove vezane za procese i sisteme koji se bave obradom informacija.
 • Upravljanje informacijama, koje je nekad spadalo u oblast rada IT odeljenja, sada je deo sveukupnih poslovnih aktivnosti. Ipak, ne postoji samo jedan vlasnik informacija.
  • 43 odsto organizacija prepušta IT odeljenju da upravljan informacijama, dok njih 38 odsto to prepušta generalnom direktoru ili upravnom odboru.
 • Organizacije nemaju efikasan, sveobuhvatan, niti integrisan pristup upravljanja informacijama zasnovan na odgovarajućim poslovnim odlukama.
  • 70 odsto kompanija nema holistični pristup upravljanju informacijama.
  • 73 odsto kompanija nema univerzalnu i temeljno implementiranu formalnu polisu zaštite informacija.
  • Samo 18 odsto planira da usvoji odgovarajuću polisu.

HP omogućava organizacijama da razbiju postojeće silose informacija tako što nudi širok izbor rešenja za sve faze životnog ciklusa informacija, uključujući njihovo prikupljanje, praćenje, zaštitu, čuvanje, traženje i upotrebu.

 • HP Information Management Services predstavlja integrisano rešenje za upravljanje svim fazama životnog ciklusa – od prukupljanja i kreiranja, do brisanja i prestanka upotrebe. HP-ove konsultantske usluge, kao što je IM Transformation Experience Workshop, povezuju pravne, IT i poslovne funkcije s rukovodiocem zaduženim za zaštitu informacija, radi pronalaženja najboljih načina za upravljanje informacijama, uz planiranje holističke, dugoročne strategije.
 • HP Integrated Archive Platform (IAP) se može proširiti tako da upravlja sa 1 petabajtom podataka, 300.000 korisnika i 20 miliona e-mail poruka dnevno, što na bolji način ispunjava potrebe velikih organizacija. Novo HP Virtual IAP rešenje podržava VMware vSphere®, što na efikasan način zadovoljava potrebe malih i srednjih preduzeća.
 • HP TRIM Enterprise Records Management je unapređen tako da automatizuje kompleksne zakonske obaveze čuvanja informacija u različitim zemljama, a namenjen je multinacionalnim organizacijama. Lokalizovanje polisa eliminiše višak administrativnih poslova, smanjuje troškove i pojednostavljuje usklađivanje, a nova mogućnost učitavanja veće količine podataka istovremeno dodatno snižava troškove zahvaljujući bržem, grupnom ažuriranju podataka.
 • HP Database Archiving rešenje je sada integrisano sa HP TRIM-om što korisnicima omogućava da koriste jednu platformu za upravljanje njihovim strukturisanim informacijama, kao i da sistem povežu s arhiviranim podacima u starim sistemima tokom procesa prestanka upotrebe zastarelih podataka.
 • HP Data Protector softver sada obuhvata i Granular Recovery Extension for VMware vSphere®, kao i snapshot podršku za 3PAR i storidže drugih kompanija, uz do 70 odsto nižu ukupnu cenu vlasništva. HP Data Protector takođe dodaje HP StorageWorks P4000 sistemima mogućnost oporavka podataka iz snapshota napravljenog u zadnji čas. Ovaj potpuno automatizovan pristup ne zahteva pisanje skriptova, a snižava troškove i upotrebu resursa za zaštitu kritičnih podataka.
 • HP Data Protector Reporter daje organizacijama bolji uvid u način na koji čuvaju podatke, uz analize i izveštaje vezane za sve lokacije na kojima se čuvaju podaci, na nivou cele organizacije. Centralizovano i automatizovano izveštavanje o čuvanju podataka omogućava optimizaciju procesa i infrastrukture, što može smanjiti troškove do 30 odsto.
 • HP Storage Essentials softver smanjuje troškove upravljanja fizičkom i virtuelnom informacionom infrastrukturom, uz unapređivanje usklađenosti skladištenja podataka s poslovnim potrebama. HP Storage Essentials Backup Manager dodatak za HP Data Protector omogućava organizacijama da prate čitav proces čuvanja podataka uz kompletan pregled stanja njihovih informacija.

„Da bi podaci imale stratešku vrednost, organizacije moraju imati integrisan i kompletan pregled svojih informacija“, rekao je Robin Purohit, potpredsednik i generalni direktor, Products, Software, HP. „Proširenje naše ponude omogućava smanjivanje rizika i povećanje efikasnosti, kao i usmeravanje korisnika ka holističkoj strategiji upravljanja informacijama.“

 

Leave a Reply