Converged Cloud
IT · Software

HP predstavlja zajedničku arhitekturu za konvergentni cloud

Novosti u ponudi HP-ovih rešenja za konvergentni cloud donose inovacije koje unapređuju agilnost i snižavaju troškove hibridnih okruženja.

“Da bi preduzeća na novi način pristupila informacionim tehnologijama, potrebna im je kontrola nad podacima, kao i fleksibilnost prilagođavanja nivoa usluge i realizacije posla”, rekao je Bill Veghte, operativni direktor, HP. “Samo HP ima i ponudu i ekspertizu koja kombinuje inovativnu snagu otvorenih sistema i sistem upravljanja i zaštite koji preduzeća očekuju. Korisnici dobijaju cloud na koji mogu da se oslone.”

Converged Cloud

Budućnost clouda je hibridna i otvorena

Istraživanje sprovedeno za HP(1) pokazuje da će do 2016. godine 75 odsto preduzeća imati hibridna okruženja koja kombinuju privatne, upravljane i javne cloud sisteme. Pored toga, polovina ispitanika veruje da su otvoreni standardi važni za cloud computing.

 

HP Cloud OS je otvorena i proširiva cloud platforma koja koristi snagu OpenStack tehnologije da omogući prenosivost poslova, jednostavnu instalaciju i duži životni vek hibridnog cloud okruženja.

 

HP CloudSystem, HP-ovo rešenje za privatni cloud, već koristi HP Cloud OS tehnologiju. Da bi korisnici brzo pokrenuli privatni cloud, HP nudi i HP CloudSystem Enterprise Starter Suite. Ovo rešenje predstavlja brz i ekonomičan način da organizacije pokrenu cloud servise i snize inicijalne troškove i do 20 odsto.

HP Moonshot serveri će takođe dolaziti sa HP Cloud OS platformom radi jednostavnog upravljanja specifičnim poslovima poput hostinga velikih sajtova. HP Cloud Services, HP-ova ponuda javnih cloud okruženja, takođe koristi HP Cloud OS tehnologiju. Da bi korisnici procenili i razumeli prednosti OpenStack arhitekture, u ponudi je i besplatni HP Cloud OS Sandbox za isprobavanje nove platforme.

Brži prelazak u cloud

Preko 40 odsto ispitanika je reklo da bi ih izbor strateškog partnera ubedio da pređu na cloud. Zato je HP predstavio paket HP Converged Cloud Professional usluga među kojima su i HP Converged Cloud podrška, HP Cloud Design usluga, HP Cloud-ready Networking usluge, HP Proactive Care for CloudSystem i HP Cloud Security Risk and Controls Advisory usluge. A predstavljena su i unapređenja HP Applications Transformation to Cloud usluga.

 

HP predstavlja i proširenu ponuda usluga za mobilne i poslovne aplikacije. Nove usluge obuhvataju:

  • HP Enterprise Cloud Services for Enterprise Applications korisnicima daje izbor prilikom integracije i pokretanja aplikacija u cloudu, uz održavanje redovnog rada i garantovanje bezbednosti podataka.
  • HP Mobile Enterprise Cloud Solution pruža integrisan paket usluga i konsaltinga za bezbedno deljenje aplikacija i podataka sa puno različitih tipova uređaja.
  • HP Enterprise Cloud Services – Private Cloud omogućava korisnicima da brzo prihvate cloud servise projektovanjem, izgradnjom i upravljanjem kompletnom infrastrukturom.
  • HP Cloud Security Risk and Control Advisory Services je nova ponuda koja omogućava da korisnici sačuvaju svoje informacije i ostanu usklađeni sa zakonskom regulativom.

Lakši razvoj i brže pokretanje

Nove HP Cloud usluge olakšavaju i ubrzavaju razvoj i pokretanje javnih cloud okruženja. Unapređenja obuhvataju:

  • pristup novim, većim tipovima sistema kako bi korisnici obradu velikih količina podataka obavljali u javnom cloudu;
  • mogućnost pokretanja virtuelne privatne cloud mreže.
  • upload postavki prilagođenih potrebama poslovanja radi jednostavnijeg pokretanja sistema; i
  • servis za grupno importovanje koji ubrzava pokretanje aplikacija tako što korisnici obezbeđuju diskove za direktni upload podataka u HP Cloud Block Storage i HP Cloud Object Storage.

 

Dodatnu pomoć korisnicima koji implementiraju cloud predstavljaju i nove finansijske usluge. Capacity on Demand za HP CloudSystem omogućava trenutni pristup do 30 odsto kapaciteta radi upravljanja inicijalnim i operativnim troškovima. Novi globalni dogovor korisnicima daje jedan osnovni ugovor i aranžman za procese i servise za sve investicije u cloud i tradicionalne tehnologije.

Leave a Reply